[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 140-135 برگشت به فهرست نسخه ها
استفاده از روش اسمز در غنی سازی میوه با مواد معدنی
فرید عمیدی فضلی* ، مسعود دزیانی ، رقیه عزتی ، ندا عمیدی فضلی ، محمد جواد ایوانی
چکیده:   (12734 مشاهده)
سابقه و هدف: عناصر معدنی نقش مهمی در امر تغذیه سالم دارند در این میان نقش کلسیم ماده معدنی تشکیل دهنده استخوان‌ها به همراه فسفر به روشنی مشخص شده است. مواد و روش‌ها: در این پژوهش میوه‌های کیوی و موز با استفاده از کلسیم و فسفر فرآوری و غنی سازی شدند. بدین منظور پس از تهیه میوه‌ها و شستشوی آن‌ها کیوی و موز به شکل حلقوی برش خوردند. برای تهیه محلول اسمز از ساکارز با غلظت (W/V) %55 استفاده شد با افزودن کلرید کلسیم و مونو سدیم دی هیدروژن فسفات محلول‌های با غلظت %1 و %2 از هر کدام از ترکیبات مذکور به دست آمد. پس از تیمار دهی نمونه‌ها آزمایش‌های تعیین ماده خشک، اندازه‌گیری کلسیم و فسفر جهت مشخص نمودن مقادیر جذب آن‌ها توسط میوه انجام یافت. یافته‌ها: در هر دو میوه میزان جذب کلسیم بیش از فسفر می‌باشد میزان کلسیم در موز تا 600 درصد مقدار اولیه و میزان فسفر تا 200 درصد مقدرا اولیه در کیوی افزایش یافتند. از این‌رو می‌توان این محصولات را به‌عنوان مکمل‌های طبیعی تامین مواد معدنی در کنار سایر مواد غذایی توصیه نمود. نتیجه‌گیری: مقدار جذب کلسیم در مقایسه با فسفر بیشتر می‌باشد. افزایش غلظت کلسیم در محلول اسمز سبب افزایش جذب کلسیم به میوه می‌شود، ولی زمان فرایند در خصوص جذب کلیسم در کیوی برخلاف موز بی تاثیر بوده است. در مورد جذب فسفر زمان فرایند و غلظت فسفر در محلول اسمز تاثیر قابل توجهی بر جذب آن ندارند. واژگان کلیدی: غنی سازی، میوه، کلسیم، فسفر
واژه‌های کلیدی: غنی سازی، میوه، کلسیم، فسفر
متن کامل [PDF 191 kb]   (1949 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1391/12/6 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amidi Fazli F, Dezyani M, Ezzati R, Amidi Fazli N, Eivani M. Application of osmotic dehydration method in Mineral Enrichment of Fruits . Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (5) :135-140
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-995-fa.html

عمیدی فضلی فرید، دزیانی مسعود، عزتی رقیه، عمیدی فضلی ندا، ایوانی محمد جواد. استفاده از روش اسمز در غنی سازی میوه با مواد معدنی . علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (5) :135-140

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-995-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645