[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1393 ) ::
جلد 9 شماره 1 صفحات 1-10 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مصرف مکمل زنجبیل بر الگوی قند خون، مقاومت به انسولین و برخی از عوامل التهابی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2
ناهید آریائیان، طاهره عربلو، فرانک شریفی، آغافاطمه حسینی، مجید ولی زاده
چکیده:   (6149 مشاهده)
سابقه و هدف: دیابت ملیتوس یکی از شایع‌ترین بیماری‌های متابولیسمی است که با افزایش قند خون تظاهر می‌یابد. هدف از انجام این مطالعه بررسی تأثیر مصرف مکمل زنجبیل بر الگوی قند خون، مقاومت به انسولین و برخی از عوامل التهابی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 است. مواد و روشها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور کنترل شده با دارونما انجام شد. تعداد70 بیمار دیابتی نوع 2 به صورت تصادفی در دو گروه دریافت کننده زنجبیل (35 نفر) و شاهد (35 نفر) قرار گرفتند. بیماران روزانه 1600 میلی گرم (2 کپسول 800 میلی گرمی) پودر زنجبیل یا دارونمای حاوی آرد گندم را به مدت 12 هفته مصرف نمودند. سطوح قند خون ناشتا، هموگلوبین A1C، انسولین سرم و شاخص مقاومت به انسولین (HOMA)، پروستاگلاندین E2 و TNFα، پیش و پس از مداخله سنجیده و با استفاده از آزمون‌های آماری مقایسه شد. یافتهها: اطلاعات 63 بیمار آنالیز شد (33 نفر در گروه زنجبیل و 30 نفر در گروه شاهد). مصرف زنجبیل سبب کاهش معنی‌دار قند خون ناشتا (02/0p=)، هموگلوبین A1C (01/0p=)، انسولین سرم (00/0p=) و شاخص مقاومت به انسولین (HOMA) (00/0p=) و پروستاگلاندین E2 (00/0p=) در گروه زنجبیل در مقایسه با گروه شاهد شد. نتیجه گیری: نتایج نشان داد زنجبیل سبب بهبود الگوی قند خون و مقاومت به انسولین و همچنین کاهش پروستاگلاندین E2 در بیماران دیابتی نوع 2 شد. واژگان کلیدی: زنجبیل، دیابت نوع2، قند خون، مقاومت به انسولین، التهاب
واژه‌های کلیدی: زنجبیل، دیابت نوع2، قند خون، مقاومت به انسولین، التهاب
متن کامل [PDF 211 kb]   (2707 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1393/2/7 | پذیرش: 1393/2/7 | انتشار: 1393/2/7
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aryaeian, Arablou, Sharifi, Hosseini, Valizadeh. Effect of ginger consumption on glycemic status, insulin resistance, and inflammatory markers in patients with type 2 diabetes mellitus. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2014; 9 (1) :1-10
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1606-fa.html

آریائیان ناهید، عربلو طاهره، شریفی فرانک، حسینی آغافاطمه، ولی زاده مجید. تأثیر مصرف مکمل زنجبیل بر الگوی قند خون، مقاومت به انسولین و برخی از عوامل التهابی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1393; 9 (1) :1-10

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1606-fa.html



دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4044