[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 13، شماره 3 - ( پاییز 1397 ) ::
جلد 13 شماره 3 صفحات 81-92 برگشت به فهرست نسخه ها
بهینه‌سازی استخراج عصاره برگ زیتون واریته خرم‌آبادی و بررسی ویژگی‌های فیزیکی نانوحامل‌های لیپیدی حاوی آن
منصوره سلیمانی فرد ، علیرضا صادقی ماهونک ، محمد قربانی، خسرو عزیزی، اصغر سپهوند
دانشگاه گرگان
چکیده:   (305 مشاهده)

سابقه و هدف: نانوذرات لیپیدی امروزه به دلیل داشتن پتانسیل دارو­رسانی توجه زیادی به خود جلب کرده است. هدف از این پژوهش، بهینه­سازی استخراج عصاره برگ زیتون، روش تهیه آن و فرمولاسیون نانوذره حاوی عصاره و بررسی ساختار حاصل می‌باشد.
مواد و روشها: بهینه­سازی استخراج عصاره برگ زیتون با حلال­های استون: آب (70:30) و اتانول: آب (70:30) با دو روش سرد و گرم با استفاده از دستگاه HPLC، همچنین بهینه­سازی فرمولاسیون (اندازه ذرات و کارایی ریزپوشانی) با استفاده از روش سطح پاسخ توسط دستگاه­های DLS و HPLC و در نهایت جهت تشخیص ساختار کریستالی و آمورف و میزان کریستالینیتی از دستگاه X-RD استفاده شد. در این پژوهش جهت تجزیه و تحلیل نتایج از روش آنالیز واریانس، با استفاده از نرم افزار SPSS استفاده گردید.
یافتهها: نتایج حاصل از کروماتوگرام­ها نشان داد که روش بهینه جهت استخراج عصاره برگ زیتون حلال­های اتانول و آب (70:30)، در حمام بخار آب با دمای 40 درجه سانتی­گراد به مدت 30 دقیقه می­باشد. همچنین نتایج حاصل از دستگاه­های DLS و HPLC نشان داد که فرمول حاوی 05/0 عصاره، بالاترین میزان ریزپوشانی، کمترین اندازه ذرات و کمترین شاخص پراکندگی را دارا بود. همچنین نتایج حاصل از دستگاه X-RD نشان داد که نانوذره حاصل ساختار کریستالی داشته و میزان کریستالینیتی 52 درصد بود.
نتیجه گیری: این پژوهش نشان داد در تهیه نانوذرات، هر چه مقدار ماده هسته­ای و سرعت افزودن فاز آبی حاوی عصاره به فاز لیپیدی کمتر و همچنین هر چه سرعت پروپ هموژنایزر بیشتر باشد، اندازه نانوذرات حاصل کوچک­تر و ساختار کریستالی منظم و بهتری حاصل خواهد شد.

واژه‌های کلیدی: بهینه‌سازی، ریزپوشانی، نانوذرات لیپیدی، عصاره برگ زیتون
متن کامل [PDF 334 kb]   (85 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۹۶/۳/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۶/۷/۴ | انتشار: ۱۳۹۷/۷/۲۸
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

SoleimaniFard M, Sadeghi mahoonak A, Ghorbani M, Azizi K, Sepahvand A. Optimization of Khorramabad Olive Leaf Extract Extraction and Investigating the Physical Properties of Nano-Structured Lipid Carriers Containing it. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2018; 13 (3) :81-92
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2451-fa.html

سلیمانی فرد منصوره، صادقی ماهونک علیرضا، قربانی محمد، عزیزی خسرو، سپهوند اصغر. بهینه‌سازی استخراج عصاره برگ زیتون واریته خرم‌آبادی و بررسی ویژگی‌های فیزیکی نانوحامل‌های لیپیدی حاوی آن. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1397; 13 (3) :81-92

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2451-fa.html



دوره 13، شماره 3 - ( پاییز 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781