تأثیر مصرف روغن زیتون بر کاهش عوارض سکته مغزی با تمرکز بر ناحیه هیپوکامپ
|
محمد زمانی ، جلال حسن شاهی* ، منصوره سلیمانی ، فهیمه زمانی ، کتایون چوبین  |
|
|
چکیده: (11210 مشاهده) |
سابقه و هدف: مطالعات اولیه، کاهش مرگ و میر سلولی را در ایسکمی مغز با درمان ایسکمی با آنتیاکسیدانها نشان دادند. در این مطالعه، رابطه بین مصرف روغن زیتون و مرگ و میر نورونهای هیپوکامپ و نیز تغییرات حافظه متعاقب ایسکمی مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: آزمایشها روی 3 گروه سالم (7n=)، ایسکمی کنترل (7n=) و گروه تحت درمان (7n=) انجام شد. روغن زیتون قبل از درمان به مدت یک هفته به صورت گاواژ به موشها داده شد. سپس ایسکمی با بستن شریان کاروتید مشترک القاء شد و سپس با کاهش التهاب ناحیه ایسکمیک (به مدت یک هفته) ، دوباره روغن زیتون به مدت یک هفته به موشها داده شد. بررسیهای بافتی با روشهای رنگآمیزی نیسل برای شمارش سلولهای نکروتیک و تست تانل برای نشان دادن سلولهای آپوپتوتیک و بررسی حافظه کوتاه مدت با روش شاتل باکس انجام شد.
یافتهها: در نمونههای ایسکمی کنترل میزان نکروز و آپوپتوز شدیدی مشاهده شد که با اختلال در حافظه کوتاه مدت در موشها همراه بود. این میزان مرگ و میر در گروه تحت درمان بسیار کمتر از گروه ایسکمی کنترل بود که با نتایج تست حافظه همخوانی داشت.
نتیجه گیری: ایسکمی – ریپرفیوژن به مدت 15 دقیقه باعث آسیب و مرگ نورونی وسیع و آسیب دائمی در هیپوکامپ به ویژه ناحیه CA1 میشود. مصرف روغن زیتون به طور معنیداری باعث کاهش تعداد نورونهای تخریب شده و کاهش اختلالات حافظه میشود.
واژگان کلیدی: ایسکمی - ریپرفیوژن، هیپوکامپ، آنتیاکسیدان، روغن زیتون |
|
واژههای کلیدی: ایسکمی - ریپرفیوژن، هیپوکامپ، آنتیاکسیدان، روغن زیتون |
|
متن کامل [PDF 370 kb]
(4636 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1391/3/24 | انتشار: 1391/3/26
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|