Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 13, Number 4 (2019-1)


Formulation Optimization of Gluten-free Cake Based on Rice, Quinoa Whole Flour and Portulaca oleracea Powder Using Response Surface Methodology
بهینه‌سازی فرمولاسیون کیک بدون گلوتن حاوی آرد برنج، آرد کامل کینوا و پودر برگ گیاه خرفه به روش سطح پاسخ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

A Study of the Feasibility of Substituting Ketchup Sauce Sugar with Stevia & Maltitol
بررسی امکان جایگزینی شیرین‌کننده‌های استویا و مالتیتول به‌جای شکر در سس کچاپ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The Effect of Tragacanth and Guar Hydrocolloids on the Farinographic Properties of Taftoon Bread Dough and the Physicochemical and Sensory Properties of the Final Product
بررسی اثر افزودن صمغ‌های کتیرا و گوار بر ویژگی‌های فارینوگرافی خمیر و خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی نان تافتون
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of the prebiotic effects of fibers from pineapple, pomegranate and wheat byproducts in synbiotic yoghurt containing probiotic Lactobacillus acidophilus La-5 bacterium
ارزیابی اثرات پری‌بیوتیکی فیبرهای حاصل از ضایعات آناناس، انار و گندم در ماست سین‌بیوتیک حاوی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس La-5
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Application of Aloe vera Gel Coating Enriched with Golpar Essential Oil on the Shelf Life of Peach Fruit )Prunus persica var, Zafarani(
کاربرد پوشش دهی با ژل آلوئه‌ورا غنی شده با اسانس گلپر در انبارداری میوه هلو زعفرانی (Prunus persica var, Zafarani)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Functional and Antioxidant Properties of Casein Hydrolysate Prepared with Pancreatin
ویژگی‌های عملکردی و ضداکسایشی کازئین هیدرولیز شده با پانکراتین
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Viability of Bifidobacterium bifidum and Its Effect on the Microbial, Chemical and Sensorial Characteristics of Traditional Koozeh Cheese
ماندگاری باکتری پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و تأثیرآن بر ویژگی‌های میکروبی، شیمیایی و حسی در پنیر سنتی کوزه
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Isolation and Identification of Antioxidant Peptides from Wheat Germ Protein by Pepsin Enzyme
جداسازی و شناسایی پپتیدهایی با خواص آنتی‌اکسیدانی از پروتئین جوانه گندم با استفاده از آنزیم پپسین
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Food and Nutrition Literacy: A Neglected Aspect in High School Textbooks in Iran
سواد غذا و تغذیه: بعدی مغفول در کتاب‌های درسی دوره آموزشی متوسطه اول در کشور
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Interactive Effect of High Intensity Interval Training with Vitamin E Consumption on the Serum Levels of Hsp70 and SOD in Male Wistar Rats
تأثیر تعاملی تمرین تناوبی شدید همراه با مصرف ویتامینE بر سطوح سرمی Hsp70 وSOD در رت‌های نر ﻧﮋاد ویﺴﺘﺎر
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Motivational Interview on Athropometric Indices and Hypertension in Overweight and Obese Adults
تأثیر مصاحبه انگیزشی بر شاخص‌های تن‌سنجی و فشار خون افراد بزرگسال دارای اضافه وزن یا چاقی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Protective Effect of Aerobic Training along with Punica granatum L on Cardiac Injury Biomarkers in Women with Type 2 Diabetes
اثر محافظتی تمرین هوازی همراه با مصرف کنسانتره آب انار بر شاخص‌های آسیب قلب در زنان دیابتی نوع 2
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles