Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 16, Number 4 (2022-1)


Effects of Vitamin D in Fighting COVID-19 Disease
تأثیر ویتامین دی (D) در مقابله با بیماری کووید-19
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Washing and Nanocomposite Active Coating of Carboxymethyl Cellulose Containing Nanoclay and Marjoram Extract (Origanum vulgare L) on the Internal Quality and Eggshell during Cold Storage
تأثیر شستشو و پوشش نانوکامپوزیت فعال کربوکسی‌متیل سلولز حاوی نانو رس و عصاره مرزنجوش (Origanum vulgare L) بر کیفیت داخلی و پوسته تخم‌مرغ طی دوره نگهداری در شرایط سرد (0C 1-4)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Production, Purification and Physicochemical Characterization of Exopolysaccharides Produced by Lactobacillus pentosus
تولید، خالص‌سازی و تعیین ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی اگزوپلی ساکارید حاصل از سویه لاکتوباسیلوس پنتوسوس
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Lean Peanut Flour Coating on Oil Absorption and Organoleptic Characteristics of Potato Chips
تأثیر استفاده از پوشش آرد بادام‌زمینی فاقد چربی بر میزان جذب روغن، خواص فیزیکی و ویژگی‌های حسی چیپس سیب‌زمینی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Assessment of Changes in Levels of Mercury, Lead, Cadmium, and Arsenic in Raw Milks during Milk Powder Production
ارزیابی تغییرات سطوح جیوه، سرب، کادمیوم و آرسنیک شیر خام، در فرایند تولید شیر خشک
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Ultrasound Pretreatment on Physicochemical and Biophysical characteristics of Dried Grapes using Hot Air and Freeze Dryer
اثر پیش تیمار فراصوت بر خصوصیات کیفی و بیوفیزیکی انگور خشک شده با خشک کن های هوای داغ و انجمادی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Replacing Palm oil with Beeswax Oleogel on the Characteristics of Low-saturated Fatty Acid Margarine
تأثیر جایگزینی روغن پالم با اولئوژل موم زنبورعسل بر ویژگی‌های مارگارین با اسید چرب اشباع پایین
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Tahini Intake on Quality of Sleep in Breast Cancer Patients Undergoing Radiotherapy: A Randomized Controlled Trial-pilot Study
تأثیر مصرف ارده بر کیفیت خواب بیماران مبتلا به سرطان پستان تحت پرتودرمانی-کارآزمایی تصادفی کنترل شده – مطالعه پایلوت
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Associations between Feeding Practices and Overweight or Obesity in 2–6 Year-old Children
بررسی ارتباط میان سبک‌های خورانش مادران با چاقی، اضافه وزن و خطر اضافه وزن در میان کودکان 6-2 سال
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Glutamine Supplementation against Iso Whey Protein on Clinical Symptoms and Quality of Life of the Patients with Irritable Bowel Syndrome
بررسی تأثیر مکمل گلوتامین در مقایسه با ایزو وی بر علائم بالینی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Aerobic Training with Ginger Consumption on Plasma Levels of Adipokine Glipican-4 and Hepatokine Fetuin- A in Rats with Non-alcoholic Fatty Livers
تأثیر تمرین هوازی همراه با مصرف زنجبیل بر سطوح پلاسمایی آدیپوکاین گلیپیکان-4 و هپاتوکاین فتوئین-A موش‌های صحرایی مبتلا به کبد چرب غیر الکلی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Raspberry Fruit (Rubus anatolicus (focke) foke ex hausskn( Hydroalcoholic Extract on Blood Glucose, Lipid Profile and Oxidative Stress Markers in Streptozotocin-diabetic Rats
اثر عصاره هیدرو الکلی میوه تمشک (RubusAnatolicus(focke)foke ex hausskn) بر گلوکز خون، پروفایل لیپیدی و شاخص‌های استرس اکسیداتیو در موش‌های صحرایی دیابتی با استرپتوزوتوسین
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles