Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 6, Number 3 (2011-9)


Nutritional value of raw and grilled Persian sturgeon fillets
بررسی ارزش تغذیه‌ای فیله‌های خام و کباب شده تاس‌ماهی ایرانی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The relation between overweight and obesity with some lifestyle factors in the 3rd – 5th grade primary schoolgirls in Tehran City 6th district
ارتباط اضافه وزن و چاقی با برخی مؤلفه‌های شیوۀ زندگی در دختران دانش‌آموز پایۀ سوم تا پنجم دبستان منطقۀ 6 آموزش و پرورش شهر تهران
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of drying process on the phenolic-compounds content and antioxidant activity of two varieties of date-palm fruit Kaluteh and Mazafati
تأثیر فرایند خشک کردن بر میزان ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی دو رقم خرمای کلوته و مضافتی (Phoenixductylifera)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effects of dietary creatine ethyl ester supplementation and resistance training on the body composition and muscular strength in underweight non-athlete males
تأثیر مصرف مکمل کراتین اتیل استر و تمرین مقاومتی بر ترکیب بدنی و قدرت عضلانی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Functional and thermal properties of chickpea and soy-protein concentrates and isolates
بررسی خواص عملگر و حرارتی کنسانتره و ایزوله پروتئین نخود و سویا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of high-fat diets based on butter or soybean, olive or fish oil on insulin resistance and plasma desacyl-ghrelin in rats
مقایسه رژیم غذایی پرچرب بر پایه روغن سویا، روغن زیتون، روغن ماهی و کره بر مقاومت به انسولین و دآسیل گرلین پلاسما در موش‌های صحرایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of bacteriocine ‌Z on the shelf-life of silver carp fillets during refrigerated storage
تأثیر باکتریوسین Z روی زمان ماندگاری فیله کپور نقره‌ای هنگام نگهداری در یخچال
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of daily consumption of Iranian yogurt drink doogh fortified with vitamin D or vitamin D plus calcium on the anthropometric and glycemic indices in type-2 diabetes patients
اثر مصرف روزانه دوغ غنی شده با ویتامین D و توأم ویتامین D و کلسیم بر نماگر‌های تن‌سنجی و گلیسمی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Antioxidant and antibacterial effects of sodium alginate coating enriched with thyme essential oil on rainbow trout fillets during refrigerated storage
اثرات ضداکسیداسیونی و ضد باکتریایی پوشش آلژینات سدیم به همراه اسانس آویشن بر فیله ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان نگهداری شده در یخچال
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of treatment with oral calcitriol on plasma glucose and insulin levels in non-insulin dependent diabetes mellitus patients
بررسی تأثیر کلسی‌تریول بر سطح گلوکز و انسولین بیماران مبتلا به دیابت نوع 2
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles