[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 212-207 برگشت به فهرست نسخه ها
اندازه‌گیری مقادیر مواد معدنی موجود در میوه
فرید عمیدی فضلی* ، مسعود دزیانی ، رقیه عزتی ، محمد جواد ایوانی
چکیده:   (7711 مشاهده)
سابقه و هدف: مواد معدنی برای بهبود عملکرد بدن مورد نیاز است. بدن انسان برای اطمینان از عملکرد صحیح اندام‌ها، استخوان‌ها، بافت‌ها و سیستم ایمنی خود نیازمند دریافت مقدار زیادی موادمعدنی به صورت روزانه است. مواد و روش‌ها: یکی از منابع تامین مواد معدنی استفاده از میوه‌های مختلف می‌باشد که ضمن تامین دیگر مواد مورد نیاز بدن مانند کربوهیدرات و ویتامین می‌توانند نقش به سزایی در تامین مواد معدنی نیز به شکل طبیعی داشته باشند. از جمله مواد معدنی مورد نیاز بدن انسان کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم و سدیم می‌باشد که نقصان هر یک باعث ایجاد بیماری‌های مختلف در انسان خواهد شد. در این پژوهش میزان ترکیبات معدنی ذکر شده در میوه‌های هلو انجیری، سیب، شلیل، گلابی و آلو اندازه‌گیری شده است. یافته‌ها: نتایج نشان داد که بیشترین کلسیم در شلیل، بیشترین فسفر در سیب، بیشترین آهن و پتاسیم در هلو انجیری و بیشترین سدیم در گلابی وجود دارد. از نتایج حاصل می‌توان در محاسبه جذب مواد معدنی بدن از منابع مختلف مواد غذایی سود برد. نتیجه‌گیری: با مقایسه نتایج حاصل از آزمایش‌ها و مقادیر توصیه شده در خصوص مصرف مواد معدنی می‌توان اظهار داشت که مصرف میوه‌های مختلف راهی سالم و ارزان جهت تامین بخشی از نیاز‌های تغذیه‌ای بدن به مواد معدنی خواهد بود. واژگان کلیدی: میوه، مواد معدنی، نیاز روزانه، خاکستر
واژه‌های کلیدی: میوه، مواد معدنی، نیاز روزانه، خاکستر
متن کامل [PDF 202 kb]   (6295 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1391/12/7 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amidi Fazli F, Dezyani M, Ezzati R, Eivani M. Evaluation of Human Body Needed Mineral Content in Fruits . Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (5) :207-212
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1003-fa.html

عمیدی فضلی فرید، دزیانی مسعود، عزتی رقیه، ایوانی محمد جواد. اندازه‌گیری مقادیر مواد معدنی موجود در میوه . علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (5) :207-212

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1003-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4691