اندازهگیری مقادیر مواد معدنی موجود در میوه
|
فرید عمیدی فضلی* ، مسعود دزیانی ، رقیه عزتی ، محمد جواد ایوانی  |
|
|
چکیده: (7711 مشاهده) |
سابقه و هدف: مواد معدنی برای بهبود عملکرد بدن مورد نیاز است. بدن انسان برای اطمینان از عملکرد صحیح اندامها، استخوانها، بافتها و سیستم ایمنی خود نیازمند دریافت مقدار زیادی موادمعدنی به صورت روزانه است.
مواد و روشها: یکی از منابع تامین مواد معدنی استفاده از میوههای مختلف میباشد که ضمن تامین دیگر مواد مورد نیاز بدن مانند کربوهیدرات و ویتامین میتوانند نقش به سزایی در تامین مواد معدنی نیز به شکل طبیعی داشته باشند. از جمله مواد معدنی مورد نیاز بدن انسان کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم و سدیم میباشد که نقصان هر یک باعث ایجاد بیماریهای مختلف در انسان خواهد شد. در این پژوهش میزان ترکیبات معدنی ذکر شده در میوههای هلو انجیری، سیب، شلیل، گلابی و آلو اندازهگیری شده است.
یافتهها: نتایج نشان داد که بیشترین کلسیم در شلیل، بیشترین فسفر در سیب، بیشترین آهن و پتاسیم در هلو انجیری و بیشترین سدیم در گلابی وجود دارد. از نتایج حاصل میتوان در محاسبه جذب مواد معدنی بدن از منابع مختلف مواد غذایی سود برد.
نتیجهگیری: با مقایسه نتایج حاصل از آزمایشها و مقادیر توصیه شده در خصوص مصرف مواد معدنی میتوان اظهار داشت که مصرف میوههای مختلف راهی سالم و ارزان جهت تامین بخشی از نیازهای تغذیهای بدن به مواد معدنی خواهد بود.
واژگان کلیدی: میوه، مواد معدنی، نیاز روزانه، خاکستر |
|
واژههای کلیدی: میوه، مواد معدنی، نیاز روزانه، خاکستر |
|
متن کامل [PDF 202 kb]
(6295 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
صنايع غذايي دریافت: 1391/12/7 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|