[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 427-421 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی وضعیت مقالات علمی نمایه شده در دو پایگاه علمی اطلاعاتی Medline و Web of Science با محوریت پروبیوتیک، پری بیوتیک و سین بیوتیک و تعیین جایگاه ایران در این زمینه
عزیز همایونی راد ، محمد حسین بیگلو ، لاله پیاهو* ، الناز واقف مهربانی ، محمد اصغری جعفرآبادی ، مریم سلیمانی
چکیده:   (7327 مشاهده)
سابقه و هدف: پروبیوتیک‌ها، پری‌بیوتیک‌ها و سین‌بیوتیک‌ها به عنوان غذاهای فراسودمند طبقه‌بندی می‌شوند که نقش مهمی را در ارتقاء سلامتی و پیشگیری از بیماری‌ها دارند. هدف مطالعه حاضر بررسی وضعیت مقالات علمی نمایه شده در دو پایگاه علمی اطلاعاتی Medline و Web of Science با محوریت پروبیوتیک، پری‌بیوتیک و سین‌بیوتیک بود. مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع مطالعات علم‌سنجی بود. استخراج اطلاعات از Medline با طراحی استراتژی جستجو به روش محدود کردن عنوان (Title) از بخش Screen به کلید واژه‌های "probiotic*، prebiotic*، synbiotic*" و با بازه‌ی زمانی 2011- 1996 انجام گرفت. فیلدهای مورد نظر با استفاده از نرم افزار Find-string: Dr. Biglu استخراج و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. دو پایگاه اطلاعاتی (SCI-E) Science Citation Index Expanded و Social Science Citation Index (SSCI) از پایگاه Web of Science انتخاب و با محدود کردن بازیابی مقالات به عنوان (Title) از بخش Field Tags و بازه‌ی زمانی2011-1993 انجام گرفت. یافته‌ها: روند رو به رشد قابل ملاحظه‌ای در هر سه حوزه نشان داده شد. رتبه‌های بیستم، پانزدهم و نهم مقالات منتشر شده به ترتیب در حوزه‌های پروبیوتیک، پری‌بیوتیک و سین‌بیوتیک به ایران اختصاص داشت. پیش‌بینی نه ساله نیز حکایت از ادامه‌ی روند صعودی انتشار مقالات در سه حوزه‌‌ی مذکور تا 2020 داشت. نتیجه‌گیری: افزایش انتشار مقالات در سه حوزه‌ی پرو، پری و سین‌بیوتیک‌ها نتیجه‌ی افزایش علاقه‌ی محققان در جهت پیدا کردن گونه‌های پروبیوتیکی مؤثر در سلامتی و مکانیسم‌های عمل آن‌ها، و پری‌ و سین‌بیوتیک می‌باشد که به نوبه‌ی خود ناشی از توجه بیش‌تر مصرف‌کنندگان به غذاهای فراسودمند است. واژگان کلیدی: پروبیوتیک، پری‌بیوتیک، سین‌بیوتیک، پایگاه اطلاعاتی
واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، پری‌بیوتیک، سین‌بیوتیک، پایگاه اطلاعاتی
متن کامل [PDF 182 kb]   (2379 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1391/12/14 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Homayouni A, Biglu M, Payahoo L, Vaghef-Mehrabany E, Asghari Jafarabadi M, Soleimani M. Assessment the publication status in the field of probiotics, prebiotics and synbiotics, indexed in Medline and Web of Science. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (5) :421-427
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1031-fa.html

همایونی راد عزیز، بیگلو محمد حسین، پیاهو لاله، واقف مهربانی الناز، اصغری جعفرآبادی محمد، سلیمانی مریم. بررسی وضعیت مقالات علمی نمایه شده در دو پایگاه علمی اطلاعاتی Medline و Web of Science با محوریت پروبیوتیک، پری بیوتیک و سین بیوتیک و تعیین جایگاه ایران در این زمینه. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (5) :421-427

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1031-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4692