[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 479-471 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی علمی باور‌های تغذیه‌ای طب سنتی و تغذیه نوین در مورد بیماری ام اس مطالعه مورد- شاهدی ام اس بزرگسالان، تهران 1390
مریم بهروز ، متین قنواتی ، پروین میرمیران ، زهره حسینی ، بهرام رشیدخانی*
چکیده:   (8166 مشاهده)
سابقه و هدف: سبب شناسی بیماری ام اس به طور دقیق مشخص نیست. اما مطالعات بسیاری به نقش تغذیه به عنوان یک فاکتور احتمالی مهم اشاره کردهاند. بر اساس رویکرد طب سنتی، بعضی از غذاها ممکن است در سبب شناسی این بیماری نقش داشته باشند. مطالعه‌ی مورد- شاهدی حاضر با هدف بررسی علمی باور‌های تغذیه‌ای طب سنتی و تغذیه نوین در مورد بیماری ام اس در شهر تهران صورت گرفت. مواد و روش‌ها: دراین مطالعه مورد- شاهدی مبتنی بر بیمارستان، اطلاعات اجتماعی- اقتصادی، عوامل سبک زندگی و دریافت‌های غذایی 70 بیمار مبتلا به ام اس و 140 شاهد که از لحاظ سن و جنس با گروه مورد همسان شده بودند، از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه جمع‌آوری شد. اقلام پرسشنامه از دیدگاه طب سنتی تقسیم بندی شد و آنالیزها بر روی آیتم‌های غذایی مورد نظر انجام شد. یافته‌ها: بعد از تعدیل اثر متغیر‌های مخدوش کننده از بین مواد غذایی مطرح شده از دیدگاه طب سنتی ، افراد در بالاترین سهک مصرف تن ماهی،شور،آلبالو و نوشابه به طور معنی‌داری و به ترتیب: 56/1 برابر( نسبت شانس=52/2 با فاصله اطمینان 95%: 14/1 تا55/5)، 1/2 برابر (نسبت شانس=1/3 با فاصله اطمینان95% :43/1 تا9/6)، 5/2برابر (نسبت شانس=1/3 با فاصله اطمینان 95% :3/1تا9.4) و87/1برابر (نسبت شانس =87/2 با فاصله اطمینان 95%: 17/1 تا 02/7)شانس بیشتری برای ابتلا به بیماری ام. اس داشتند (05/0 > P for trend).همچنین افراد در بالاترین سهک مصرف گوجه فرنگی و پرتقال به طور معنی‌داری و به تر تیب 82%(نسبت شانس=18/0 با فاصله اطمینان 95% :05/0تا65/0) 84%( نسبت شانس=16/0 با فاصله اطمینان95%: 04/0 تا58/0) شانس کمتری برای ابتلا به بیماری ام. اس داشتند (05/0> P for trend). نتیجه گیری: در مجموع نتایج حاصل از این مطالعه و همچنین بررسی منابع علمی موجود نتوانست پشتوانه ی علمی قابل قبولی را برای فرضیه ‌های ارائه شده از دیدگاه طب سنتی در مورد نقش تغذیه در بیماری ام اس ارائه دهد. واژگان کلیدی: مالتیپل اسکلروز (MS)، گروه‌های غذایی، مورد-شاهدی، تهران- طب سنتی
واژه‌های کلیدی: مالتیپل اسکلروز (MS)، گروه‌های غذایی، مورد-شاهدی، تهران- طب سنتی
متن کامل [PDF 217 kb]   (4919 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1391/12/19 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Behrouz M, Ghanavati M, Mirmiran P, Hosseini Z, Rashidkhani B. Scientific review of Nutritional beliefs of Traditional Medicine and modern nutrition about multiple sclerosis: a case control study in tehranian adult. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (5) :471-479
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1041-fa.html

بهروز مریم، قنواتی متین، میرمیران پروین، حسینی زهره، رشیدخانی بهرام. بررسی علمی باور‌های تغذیه‌ای طب سنتی و تغذیه نوین در مورد بیماری ام اس مطالعه مورد- شاهدی ام اس بزرگسالان، تهران 1390. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (5) :471-479

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1041-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4692