بررسی علمی باورهای تغذیهای طب سنتی و تغذیه نوین در مورد بیماری ام اس مطالعه مورد- شاهدی ام اس بزرگسالان، تهران 1390
|
مریم بهروز ، متین قنواتی ، پروین میرمیران ، زهره حسینی ، بهرام رشیدخانی*  |
|
|
چکیده: (8166 مشاهده) |
سابقه و هدف: سبب شناسی بیماری ام اس به طور دقیق مشخص نیست. اما مطالعات بسیاری به نقش تغذیه به عنوان یک فاکتور احتمالی مهم اشاره کردهاند. بر اساس رویکرد طب سنتی، بعضی از غذاها ممکن است در سبب شناسی این بیماری نقش داشته باشند. مطالعهی مورد- شاهدی حاضر با هدف بررسی علمی باورهای تغذیهای طب سنتی و تغذیه نوین در مورد بیماری ام اس در شهر تهران صورت گرفت.
مواد و روشها: دراین مطالعه مورد- شاهدی مبتنی بر بیمارستان، اطلاعات اجتماعی- اقتصادی، عوامل سبک زندگی و دریافتهای غذایی 70 بیمار مبتلا به ام اس و 140 شاهد که از لحاظ سن و جنس با گروه مورد همسان شده بودند، از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه جمعآوری شد. اقلام پرسشنامه از دیدگاه طب سنتی تقسیم بندی شد و آنالیزها بر روی آیتمهای غذایی مورد نظر انجام شد.
یافتهها: بعد از تعدیل اثر متغیرهای مخدوش کننده از بین مواد غذایی مطرح شده از دیدگاه طب سنتی ، افراد در بالاترین سهک مصرف تن ماهی،شور،آلبالو و نوشابه به طور معنیداری و به ترتیب: 56/1 برابر( نسبت شانس=52/2 با فاصله اطمینان 95%: 14/1 تا55/5)، 1/2 برابر (نسبت شانس=1/3 با فاصله اطمینان95% :43/1 تا9/6)، 5/2برابر (نسبت شانس=1/3 با فاصله اطمینان 95% :3/1تا9.4) و87/1برابر (نسبت شانس =87/2 با فاصله اطمینان 95%: 17/1 تا 02/7)شانس بیشتری برای ابتلا به بیماری ام. اس داشتند (05/0 > P for trend).همچنین افراد در بالاترین سهک مصرف گوجه فرنگی و پرتقال به طور معنیداری و به تر تیب 82%(نسبت شانس=18/0 با فاصله اطمینان 95% :05/0تا65/0) 84%( نسبت شانس=16/0 با فاصله اطمینان95%: 04/0 تا58/0) شانس کمتری برای ابتلا به بیماری ام. اس داشتند
(05/0> P for trend).
نتیجه گیری: در مجموع نتایج حاصل از این مطالعه و همچنین بررسی منابع علمی موجود نتوانست پشتوانه ی علمی قابل قبولی را برای فرضیه های ارائه شده از دیدگاه طب سنتی در مورد نقش تغذیه در بیماری ام اس ارائه دهد.
واژگان کلیدی: مالتیپل اسکلروز (MS)، گروههای غذایی، مورد-شاهدی، تهران- طب سنتی |
|
واژههای کلیدی: مالتیپل اسکلروز (MS)، گروههای غذایی، مورد-شاهدی، تهران- طب سنتی |
|
متن کامل [PDF 217 kb]
(4919 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1391/12/19 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|