[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 494-489 برگشت به فهرست نسخه ها
برآورد فقر غذایی در ایران بر اساس داده های سال 1388
نارسیس امین رشتی* ، اسما زمانی ، مرجان باژن
چکیده:   (7167 مشاهده)
سابقه و هدف: در شرایطی که نیمی از مردم جهان در گرسنگی، کمبود کیفی یا کمی غذایی قرار دارند و هر هفته تعداد زیادی از کودکان به کام مرگ می‌روند. موضوع فقر، روشهای اندازه‌گیری آن و بویژه راه‌های مقابله با آن یکی از موضوعات مورد توجه اکثر دولت-ها و نیز سازمان‌های بین‌المللی از جمله بانک جهانی بوده است. نقش تغذیه در سلامت، افزایش کارایی، یادگیری انسان‌ها و ارتباط آن با توسعه اقتصادی طی تحقیقات وسیع جهانی به اثبات رسیده است. بر همین اساس این مطالعه فقر را از بعد خوراکی مورد بررسی قرار داده است. مواد و روش‌ها: در این تحقیق، با استفاده از داده‌های هزینه- درآمد خانوار مرکز آمار ایران به تفکیک شهر و روستا در سال 1388، خط فقر خوراکی خانوار در شهر و روستا بر اساس روش دکتر پژویان برآورد گردیده است. یافته ها: نتایج این مطالعه با در نظر گرفتن این نکته که بعد خانوار در روستا بیشتر از شهر می باشد حاکی از آن است که خط فقر خوراکی خانوار شهری 1157354 ریال در ماه است و نیز خط فقر کل برابر با 5017476 ریال و درصد افراد زیر خط فقر برابر 29.5 درصد است و میزان خط فقر خوراکی در ماه و کل خانوار روستایی به ترتیب برابر با 2075473 و 5856296 ریال است و درصد افراد زیر خط فقر در روستا برابر با 6.5 درصد است. نتیجه گیری: به طور کلی وضعیت فقر در شهر و روستا در سال 1388 افزایش پیدا کرده است. واژگان کلیدی: خط فقر خوراکی، درصد افراد زیرخط فقر، روش دکتر پژویان، بودجه خانوار
واژه‌های کلیدی: خط فقر خوراکی، درصد افراد زیرخط فقر، روش دکتر پژویان، بودجه خانوار
متن کامل [PDF 110 kb]   (2124 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1391/12/19 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aminrashti N, Zamani A, Bazhan M. Estimation of food poverty in Iran based on 2010 data. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (5) :489-494
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1043-fa.html

امین رشتی نارسیس، زمانی اسما، باژن مرجان. برآورد فقر غذایی در ایران بر اساس داده های سال 1388. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (5) :489-494

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1043-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4692