بررسی نقش مسیرهای آپوپتوتیک وآنتی آپوپتوتیک در مسیر اثر اسیدهای چرب امگا 3 بر آسیب ناشی از ایسکمی- رپرفیوژن در کلیه رت
|
نسیم نمازی ، حمید رضا پازوکی طرودی ، سید حسین داوودی* ، مرجان عجمی  |
|
|
چکیده: (8511 مشاهده) |
سابقه و هدف: این مطالعه با هدف بررسی اثر اسیدهای چرب امگا3بر استرس اکسیداتیو و آپوپتوز ناشی از ایسکمی رپرفیوژن کلیه رت انجام گرفته است.
مواد وروشها: 81 رت نرویستار با وزن gr300- 255خریداری شدند.نفروکتومی کلیه راست بر روی رتها به انجام رسید و رتها به مدت 21 روز جهت بر طرف شدن استرس ناشی از عمل نگهداری شدند. رتهاقبل از ایسکمی- رپرفیوژن (6، 24، و 48 ساعت رپرفیوژن) به مدت 14 روز اسید چرب امگا 3 mg/kg/d DHA+EPA) 200) یا آب مقطر دریافت کردند. سطح MDA و بیان پروتئینهای Bcl2 ،Bax ، مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: در گروه ایسکمی – رپرفیوژن (IR) محتوای بافتی MDA و بیان پروتئینBax پس ازایسکمی-رپرفیوژن به طور معنیداری افزایش یافت (05/0p<). در گروه دریافت کننده اسید چرب امگا3 میزان بافتی MDA به طور معنیداری کاهش (05/0p<) و بیان پروتئین Bcl2 افزایش معنیداری داشت. بیان پروتئین Bax پس از 24 تا 48 ساعت رپرفیوژن در مقایسه با 6 ساعت رپرفیوژن افزایش معنیداری داشت (05/0p<). در رتهای گروه امگا3 بیان پروتئین Bcl2در 24 تا 48 ساعت رپرفیوژن افزایش معنیداری نسبت به 6 ساعت رپرفیوژن داشت (05/0p<).
نتیجهگیری: مصرف اسیدهای چرب امگا3 باعث بهبود استرس اکسیداتیو ناشی ازIR و جلوگیری از آپوپتوز و همچنین فعال کردن مسیرهای آنتی آپوپتوز میگردد.
واژگان کلیدی: اسید چرب امگا 3(EPA,DHA)،ایسکمی رپرفیوژن، مالون دی آلدئید، پروتئین پروآپوپتوتیک Bax ، پروتئین
آنتی آپوپتوتیک Bcl2 |
|
واژههای کلیدی: اسید چرب امگا 3(EPA، DHA)، ایسکمی رپرفیوژن، مالون دی آلدئید، پروتئین پروآپوپتوتیک Bax، پروتئین آنتی آپوپتوتیک Bcl2 |
|
متن کامل [PDF 382 kb]
(4116 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1391/12/19 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|