[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 537-531 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی نقش مسیرهای آپوپتوتیک وآنتی آپوپتوتیک در مسیر اثر اسیدهای چرب امگا 3 بر آسیب ناشی از ایسکمی- رپرفیوژن در کلیه رت
نسیم نمازی ، حمید رضا پازوکی طرودی ، سید حسین داوودی* ، مرجان عجمی
چکیده:   (8019 مشاهده)
سابقه و هدف: این مطالعه با هدف بررسی اثر اسیدهای چرب امگا3بر استرس اکسیداتیو و آپوپتوز ناشی از ایسکمی رپرفیوژن کلیه رت انجام گرفته است. مواد وروش‌ها: 81 رت نرویستار با وزن gr300- 255خریداری شدند.نفروکتومی کلیه راست بر روی رت‌ها به انجام رسید و رت‌ها به مدت 21 روز جهت بر طرف شدن استرس ناشی از عمل نگهداری شدند. رت‌هاقبل از ایسکمی- رپرفیوژن (6، 24، و 48 ساعت رپرفیوژن) به مدت 14 روز اسید چرب امگا 3 mg/kg/d DHA+EPA) 200) یا آب مقطر دریافت کردند. سطح MDA و بیان پروتئین‌های Bcl2 ،Bax ، مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: در گروه ایسکمی – رپرفیوژن (IR) محتوای بافتی MDA و بیان پروتئینBax پس ازایسکمی-رپرفیوژن به طور معنی‌داری افزایش یافت (05/0p<). در گروه دریافت کننده اسید چرب امگا3 میزان بافتی MDA به طور معنی‌داری کاهش (05/0p<) و بیان پروتئین Bcl2 افزایش معنی‌داری داشت. بیان پروتئین Bax پس از 24 تا 48 ساعت رپرفیوژن در مقایسه با 6 ساعت رپرفیوژن افزایش معنی‌داری داشت (05/0p<). در رت‌های گروه امگا3 بیان پروتئین Bcl2در 24 تا 48 ساعت رپرفیوژن افزایش معنی‌داری نسبت به 6 ساعت رپرفیوژن داشت (05/0p<). نتیجه‌گیری: مصرف اسیدهای چرب امگا3 باعث بهبود استرس اکسیداتیو ناشی ازIR و جلوگیری از آپوپتوز و همچنین فعال کردن مسیرهای آنتی آپوپتوز می‌گردد. واژگان کلیدی: اسید چرب امگا 3(EPA,DHA)،ایسکمی رپرفیوژن، مالون دی آلدئید، پروتئین پروآپوپتوتیک Bax ، پروتئین آنتی آپوپتوتیک Bcl2
واژه‌های کلیدی: اسید چرب امگا 3(EPA، DHA)، ایسکمی رپرفیوژن، مالون دی آلدئید، پروتئین پروآپوپتوتیک Bax، پروتئین آنتی آپوپتوتیک Bcl2
متن کامل [PDF 382 kb]   (3944 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1391/12/19 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Namazi N, Pazoki-Toroudi H, Davoodi H, Ajami M. The effect of omega 3 fatty acids on apoptotic and antiapoptotic pathways by ischemia-reperfusion injury in rat kidneys. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (5) :531-537
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1048-fa.html

نمازی نسیم، پازوکی طرودی حمید رضا، داوودی سید حسین، عجمی مرجان. بررسی نقش مسیرهای آپوپتوتیک وآنتی آپوپتوتیک در مسیر اثر اسیدهای چرب امگا 3 بر آسیب ناشی از ایسکمی- رپرفیوژن در کلیه رت. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (5) :531-537

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1048-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4657