[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 668-661 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر ویژگی‌های کاربردی روغنهای ضروری پونه
زهرا گائینی ، سارا سهراب وندی* ، رضا سبحانی ، مریم سلیمانی
چکیده:   (8022 مشاهده)
گیاه پونه، گیاهی معطر بوده که در بسیاری از کشورها رشد می‌کند و مورد توجه صنایع مختلفی هم چون صنعت غذا و دارو قرار گرفته است. دلیل توجه صنایع مختلف به این فرآورده با ارزش، حضور ماده مؤثر پولگون (ترکیب اصلی روغن‌های ضروری پونه) بوده که سبب ایجاد خواص ضد میکروبی، آنتی‌اکسیدانی و رایحه این گیاه می‌شود. روغن‌های ضروری پونه تأثیر به‌سزایی در جلوگیری از رشد و گسترش چندین گونه باکتری عامل فساد و بیماری‌زا دارند و رایحه آن در صنایع غذایی کاربرد دارد. این نوع روغن‌ها سبب حفظ کیفیت مواد غذایی به دلیل جلوگیری از اکسیداسیون اسید‌های چرب غیر اشباع و افزایش زمان نگهداری محصول می‌شوند، بنابراین به نظر می‌رسد پونه می‌تواند جایگزین مناسبی برای آنتی‌اکسیدان‌های مصنوعی باشد. از طرف دیگر، روغن‌های ضروری این گیاه می‌تواند در علم پزشکی و در درمان بسیاری از بیماری‌ها مورد استفاده قرار گیرند. بنابراین هدف از این مقاله، بررسی ویژگی‌های کاربردی روغن‌های ضروری پونه است. واژگان کلیدی: رایحه، آنتی‌اکسیدان، پونه، روغن‌های ضروری، ضد میکروب
واژه‌های کلیدی: رایحه، آنتی‌اکسیدان، پونه، روغن‌های ضروری، ضد میکروب
متن کامل [PDF 125 kb]   (3105 دریافت)    
نوع مقاله: مروري | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1391/12/22 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gaeini Z, Sohrabvandi S, Sobhani R, Soleimani M. Characteristics of pennyroyal essential oils. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (5) :661-668
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1065-fa.html

گائینی زهرا، سهراب وندی سارا، سبحانی رضا، سلیمانی مریم. مروری بر ویژگی‌های کاربردی روغنهای ضروری پونه. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (5) :661-668

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1065-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4692