تأثیر روشهای مختلف تصفیهی شیرهی خرما بر ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی آبنباتهای تولید شده از آن
|
ثمین شفیعی ، محمد حجت الاسلامی* ، رضا شکرانی ، انوشه شریفان ، وحید لقمانی خوزانی  |
|
|
چکیده: (9550 مشاهده) |
سابقه و هدف: با توجه به تولید بالای خرما در ایران یکی از راههای استفادهی بهینه از آن تولید شیرهی خرما و استفاده از این محصول در رشتههای مختلف صنایع غذایی است. هدف از تولید آبنبات شیرهی خرما تولید محصولی رژیمی به عنوان جایگزین سالم آبنباتهای با درصد ساکارز بالا و طعمدهندههای غیرطبیعی است. به منظور بررسی تأثیرات روش تصفیه بر ویژگیهای آبنبات و انتخاب مناسبترین شیرهی خرما از دو نوع شیرهی تصفیه شده به روش قلیایی و تصفیه شده با ژلاتین و بنتونیت استفاده شد.
مواد و روشها: برای تولید آبنبات، شیرههای خرما ابتدا تغلیظ و سپس در آون خشک شدند. برای تعیین مناسبترین زمان آونگذاری، آزمون تعیین درصد رطوبت انجام گرفت. در نهایت، رنگ در دو طول موج 420 و 560 نانومتر، روند تغییرات بریکس و درصد حلالیت آبنباتها اندازهگیری شد. نتایج آماری توسط نرمافزار SPSS19 و آزمون دانکن بررسی شد.
یافتهها: آبنبات شیرهی خرما طی 24 ساعت خشک کردن در آون C70 تولید شد. افزایش رنگ در آبنباتهای تولید شده از شیرهی تصفیه شده به روش قلیایی، کمتر و روند تغییرات بریکس و سرعت خشک شدن آنها بیشتر بود.
نتیجهگیری: استفاده از شیرهی تصفیه شده به روش آهکزنی- فسفاتاسیون برای تولید آبنبات بهتر است. زیرا طی تصفیهی قلیایی، ترکیباتی مانند پکتین، اسیدهای آمینه و ترکیبات رنگی حذف میشوند، شدت واکنش میلارد و افزایش رنگ آبنبات کمتر و سرعت خشک شدن آن بیشتر میشود.
واژگان کلیدی: آبنبات، بنتونیت، تصفیهی قلیایی، ژلاتین |
|
واژههای کلیدی: آبنبات، بنتونیت، تصفیهی قلیایی، ژلاتین |
|
متن کامل [PDF 323 kb]
(4365 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
صنايع غذايي دریافت: 1392/2/8 | پذیرش: 1392/2/10 | انتشار: 1392/2/10
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|