ارتباط مصرف گوشت قرمز، گوشت فراوری شده، احشاء، ماهی و ماکیان، با ریسک ابتلا به سرطان پروستات : مطالعه مورد- شاهدی
|
فائزه عسکری ، ساره عدالتی ، مهدی کاردوست پاریزی ، بهرام رشیدخانی*  |
|
|
چکیده: (8877 مشاهده) |
سابقه و هدف: احتمال ارتباط مصرف گوشت قرمز و گوشت فراوری شده با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات مطرح شده است، اما اطلاعات موجود در این زمینه محدود است. لذا این مطالعه با هدف ارزیابی ارتباط مصرف گوشت قرمز، گوشت فراوری شده، احشاء، ماهی و ماکیان، با خطر ابتلا به سرطان پروستات انجام گرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه مورد- شاهدی بیمارستان محور، در مجموع 50 بیمار مبتلا به سرطان پروستات به عنوان گروه مورد و 100 مرد سالم به عنوان گروه کنترل تحت مصاحبه حضوری قرار گرفتند. از مدل رگرسیون به منظور ارزیابی ارتباط مصرف گوشت قرمز، گوشت فراوری شده، احشاء، ماهی و ماکیان، با ریسک ابتلا به سرطان پروستات استفاده شد.
یافتهها: دریافت بیشتر انواع گوشتهای قرمز (5/12-7/1=CI 95%,6/4OR= ) با افزایش احتمال ابتلا به سرطان پروستات مرتبط میباشد. در این میان، مصرف بیشتر گروه امعاء و احشاء (6/7-3/1=CI 95%,1/3OR= ) و گوشت فراوری شده (1/6-0/1=CI 95%,5/2OR= ) به طور معنیداری با افزایش احتمال ابتلا به سرطان پروستات مرتبط بودند (05/0>(p. مصرف بیشتر گروه گوشت گاو و گوسفند، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش داد؛ اگرچه این رابطه معنیدار نبود (762/0=(p. همچنین در این مطالعه نشان داده شد که دریافت بیشتر ماهی (2/0-02/0=CI 95%,07/0OR= )، با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط میباشد. تأثیر دریافت ماکیان بر کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات، معنیدار نبود (083/=(p.
نتیجه گیری: احتمالاً دریافت بالای گوشتهای فراوری شده و امعاء و احشاء با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط میباشد. علاوه براین ، مصرف ماهی ممکن است یک عامل محافظتی در برابر سرطان پروستات باشد.
واژگان کلیدی: سرطان پروستات، گوشت، ماهی، ماکیان، مطالعه مورد- شاهدی |
|
واژههای کلیدی: سرطان پروستات، گوشت، ماهی، ماکیان، مطالعه مورد- شاهدی |
|
متن کامل [PDF 152 kb]
(2817 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1392/9/11 | پذیرش: 1392/9/11 | انتشار: 1392/9/11
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|