[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 10، شماره 3 - ( پاییز 1394 ) ::
جلد 10 شماره 3 صفحات 20-13 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مصرف خوراکی پودر فلفل قرمز(Capsicum annuum) و فلفل سیاه (Piper nigrum) بر مقادیر سرمی کلسترول خون در موش کوچک آزمایشگاهی
سپیده بابایی گرمخانی ، نامدار یوسف وند* ، گیتی نسودی ، کاظم حاتمی
استادیار فیزیولوژی گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
چکیده:   (7103 مشاهده)
سابقه و هدف: انواع فلفل در طب سنتی کاربردهای گسترده‌ای دارند و شواهدی وجود دارد که بر بعضی از عوامل خطرساز بیماری‌های قلبی عروقی مؤثرند. هدف مطالعه حاضر، بررسی اثر مصرف خوراکی پودر فلفل قرمز و سیاه بر غلظت چربی‌های سرم در مدل حیوانی بود. مواد و روشها: در این پژوهش از طرح پس آزمون دو گروهی همراه با گروه شاهد استفاده شد. بیست و یک سر موش سوری نر نژاد NMRI وزن شده و به طور تصادفی به سه گروه 7 تایی شامل یک گروه شاهد با تغذیه از غذای فاقد فلفل و دو گروه تجربی به ترتیب دریافت کننده پودر فلفل قرمز و فلفل سیاه، هریک مخلوط شده با غذای معمولی موش با نسبت 1 به 15 (6/6% از وزن غذا) تقسیم‌بندی شدند. در پایان دوره تیمار 30 روزه، وزن موش‌ها تعیین شد و تحت بیهوشی عمیق مستقیماً از قلب آنها خون‌گیری به عمل آمد و مقادیر سرمی کلسترول کل، LDL-c و HDL-c با روش کالریمتری مورد سنجش قرار گرفت. یافتهها: فلفل سیاه باعث کاهش معنی‌دار وزن، مقادیر سرمی کلسترول کل و LDL-cو افزایش نسبتHDL-c/LDL-c (به ترتیب 003/0p=، 009/0p=، 001/0 p= و 01/0p=) گردید. فلفل قرمز، وزن و میزان کلسترول کل سرم را کاهش داد (به ترتیب 01/0p= و 009/0p=). نتیجه گیری: فلفل سیاه و قرمز در رژیم غذایی می‌توانند به کاهش وزن بدن و کلسترول خون کمک کنند و به نظر می‌رسد این کاهش، با مصرف فلفل سیاه نسبت به مصرف فلفل قرمز در غذا خود را بهتر نشان می‌دهد. واژگان کلیدی: فلفل قرمز، فلفل سیاه، کلسترول کل، LDL-c، HDL-c
واژه‌های کلیدی: فلفل قرمز، فلفل سیاه، کلسترول کل، LDL-c، HDL-c
متن کامل [PDF 188 kb]   (3531 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1392/12/28 | پذیرش: 1394/3/31 | انتشار: 1394/7/4
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Garmkhany S, yousofvand N, Nasodi G, Hatami K. Effects of Oral Administration of Red Pepper (Capsicum annuum) and Black Pepper (Piper nigrum) Powders on Serum Levels of Blood Cholesterol in Male Mice. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2015; 10 (3) :13-20
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1567-fa.html

بابایی گرمخانی سپیده، یوسف وند نامدار، نسودی گیتی، حاتمی کاظم. اثر مصرف خوراکی پودر فلفل قرمز(Capsicum annuum) و فلفل سیاه (Piper nigrum) بر مقادیر سرمی کلسترول خون در موش کوچک آزمایشگاهی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1394; 10 (3) :13-20

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1567-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 3 - ( پاییز 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645