[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 4، شماره 3 - ( 9-1388 ) ::
جلد 4 شماره 3 صفحات 14-1 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات مکمل‌یاری با اسیدهای چرب امگا-3 توأم با ویتامین E و "روی" توأم با ویتامین C بر لیپیدها و لیپوپروتئین‌های سرم در زنان یائسه مبتلا به دیابت نوع 2
محمدرضا محمودی ، مسعود کیمیاگر* ، یدا. . محرابی ، اسدا. . رجب ، مهدی هدایتی
چکیده:   (21527 مشاهده)
سابقه و هدف: دیابت نوع 2 با بسیاری از عوامل خطر قلبی عروقی ارتباط دارد. بیماران دیابتی مبتلا به عوارض ممکن است در مقابل استرس اکسیداتیو ناشی از هیپرگلیسمی پاسخ آنتی‌اکسیدان سلولی معیوبی نشان دهند. در این مطالعه، اثرات مکمل‌یاری با اسیدهای چرب غیر اشباع امگا-3 همراه با ویتامین‌های E و C همراه با روی بر شاخص‌های لیپیدی و لیپوپروتئین‌ها در دو گروه زنان یائسه مبتلا به دیابت نوع 2 و مقایسه با گروه کنترل بررسی شد. مواد و روش‌ها: در این کارآزمایی بالینی کنترل شده دوسوکور 75 زن یائسه دیابتی از بین مراجعان به انجمن دیابت ایران در مطالعه شرکت کردند. بیماران به مدت 12 هفته به طور تصادفی در یکی از سه گروه درمانی قرار گرفتند؛ گروه یک: مکمل‌یاری با 8/1 گرم اسیدهای چرب بلند زنجیر امگا-3 همراه mg400 ویتامین E گروه دو: mg5 روی همراه با mg300 ویتامین C و گروه سه یا شاهد. برای مقایسه سه گروه در ابتدا و پایان مطالعه و میزان تغییرات در سه گروه از آنالیز واریانس و به منظور تعدیل متغیرهای دیگر از آنالیز واریانس اندازه‌های تکراری استفاده شد. یافته‌ها‌: میزان پیروی بیماران از مکمل‌یاری 92% بود (69 بیمار). در ابتدای مطالعه، تفاوت معنی‌داری بین سه گروه از نظر مقادیر مربوط به شاخص‌های لیپیدی و لیپوپروتئین‌ها دیده نشد. پس از دوره مداخله، میزان تری‌گلیسرید پلاسما در گروه یک با گروه دو ( به ترتیب 7/5±3/138 درمقابل0/18±3/180 میلی‌گرم در دسی لیتر)(038/0= P ) تفاوت معنی‌داری وجود داشت. پس از دوره مداخله به مدت 12 هفته نیز تفاوت معنی‌داری بین سایر شاخص‌های لیپیدی و لیپوپروتئین‌های پلاسما در بین سه گروه مشاهده نشد. نتیجه گیری: بیشترین تأثیر اسیدهای چرب امگا-3 همراه با ویتامین E بر کاهش سطح تری‌گلیسرید پلاسما به عنوان یکی از مهم‌ترین اجزای متشکله سندرم متابولیک در بیماران دیابتی گروه 1 بود. تأثیرپذیری شاخص‌ها در طول مداخله ممکن است تحت تأثیر طول مدت ابتلا به دیابت ‌باشد.
واژه‌های کلیدی: مکمل یاری، لیپیدها، لیپوپروتئین‌ها، زنان یائسه، دیابت نوع 2
متن کامل [PDF 281 kb]   (3708 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1388/9/24 | انتشار: 1388/9/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahmoodi M, Kimiagar M, Mehrabi Y, Rajab A, Hedayati M. The effects of omega-3 plus vitamin E and vitamin C plus zinc supplementations on plasma lipids and lipoprotein profile in postmenopausal women with type 2 diabetes. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2009; 4 (3) :1-14
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-225-fa.html

محمودی محمدرضا، کیمیاگر مسعود، محرابی یدا...، رجب اسدا...، هدایتی مهدی. اثرات مکمل‌یاری با اسیدهای چرب امگا-3 توأم با ویتامین E و "روی" توأم با ویتامین C بر لیپیدها و لیپوپروتئین‌های سرم در زنان یائسه مبتلا به دیابت نوع 2. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1388; 4 (3) :1-14

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-225-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 3 - ( 9-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4692