استاد گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده: (4116 مشاهده)
سابقه و هدف:با افزایش میزان تولید مواد غذایی، نیاز به نگهداری جهت رساندن مواد غذایی سالم و باکیفیت به دست مصرفکنندگان احساس میشود. یکی از مهمترین دلایل بسته بندی پیشگیری از رشد میکروارگانیسم های عامل فساد و بیماریزا در مواد غذایی می باشد. این تحقیق با هدف مطالعه تأثیر فیلمهای پلی لاکتیک اسید (PLA) حاوی غلظتهای مختلف اسانس زیره سبز بر برخی خصوصیات میکروبی و شیمیایی گوشت چرخکرده گوساله انجام شد. مواد و روشها:جهت مطالعه اثر ضدمیکروبی PLA حاوی غلظتهای مختلف اسانس زیره سبز، کشت میکروبی نمونهها برای موارد شمارش کلی باکتریهای هوازی، سایکروتروفها، کلیفرمها و استافیلوکوکوس اورئوس در 7 زمان مختلف یعنی روزهای 0، 1، 2، 3، 4، 6 و 8 صورت گرفت. همچنین جهت مطالعه اثر فیلمها بر میزان ازت فرار کل گوشت چرخ کرده گوساله، آزمایشات مورد نظر، در روزهای مشابه آزمون میکروبی صورت گرفت. یافتهها:نتایج این مطالعه نشان داد که شمارش کلی باکتریهای هوازی، سایکروتروفها، کلیفرمها و استافیلوکوکوس ارئوس در نمونههای بستهبندی شده با فیلم PLA حاوی غلظت 8/0% اسانس زیره سبز به صورت معنیداری نسبت به گروه شاهد کمتر بود (05/0>P). همچنین، با افزایش غلظت اسانس در فیلم PLA، اثر ضدمیکروبی بصورت معنیداری افزایش یافت (05/0>P). همچنین نمونههایبستهبندیشدهبافیلمهای PLAحاوی غلظتهای مختلف اسانسدرطولمطالعهنسبتبهنمونههایشاهدمقادیرپایینتریازازتفرارکلنشاندادند (05/0>P) وبطورکلیروندوابستهبهغلظتدراثرافزودناسانسمشاهدهشد. نتیجه گیری:بر اساس نتایج این مطالعه میتوان چنین نتیجه گرفت که استفاده از فیلم PLA حاوی غلظت 8/0 درصد اسانس زیره سبز، روشی مناسب برای افزایش مدت زمان ماندگاری گوشت چرخکرده گوساله حداقل به مدت 8 روز در دمای یخچال میباشد بدون آنکه فساد میکروبی و شیمیایی در آن مشاهده شود.
Eshghinezad F, Akhondzadeh Basti A, Khanjari A, Khosravi P, Shavisi N, Tayyar Hashtjin N. Effect of PLA Films Containing Cumin Essential Oil on Some Microbial and Chemical Properties of Minced Beef Meat. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2018; 13 (1) :75-84 URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2326-fa.html
عشقی نژاد فاطمه، آخوندزاده بستی افشین، خنجری علی، خسروی پریوش، شاویسی نسیم، طیار هشتجین نسرین. اثر فیلمهای PLA حاوی غلظتهای مختلف اسانس زیره سبز بر برخی خصوصیات میکروبی و شیمیایی گوشت چرخ کرده گوساله. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1397; 13 (1) :75-84