[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 13، شماره 2 - ( تابستان 1397 ) ::
جلد 13 شماره 2 صفحات 21-30 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات تعاملی هیپوگلایسمیک عصاره گشنیز و تمرین استقامتی در موش‌های صحرایی دیابتی
سید علی حسینی ، عبدالصالح زر ، آرمان قاسمی، امیدرضا صالحی، آرزو خرادمهر، فاطمه فخرایی
دانشگاه جهرم
چکیده:   (377 مشاهده)
سابقه و هدف: دیابت یک اختلال مزمن است که با هایپرگلیسمی شناخته می‌شود و جهت درمان و کنترل آن از روش‌های مختلفی از قبیل ورزش، داروهای شیمیایی و داروهای گیاهی استفاده می‌شود. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثرات تعاملی هیپوگلایسمیک عصاره گشنیز و تمرین استقامتی در موش‌های صحرایی دیابتی بود.
مواد و روشها: 32 سر موش صحرایی دیابتی انتخاب و در 4 گروه (1)عصاره گشنیز ( 8 سر)، (2)تمرین استقامتی (8 سر)، (3) عصاره گشنیز همراه با تمرین استقامتی (8 سر) و (4) کنترل (8 سر)، قرار گرفتند. گروه‌های 1 و 3 به مدت 4 هفته روزانه mg/kg100 عصاره گشنیز دریافت نمودند، هم چنین گروه‌های 2 و 3 به مدت 4 هفته، 5 جلسه در هفته و هر جلسه 60 دقیقه روی نوار گردان دویدند. جهت تجزیه ‌و تحلیل یافته‌های تحقیق از آزمون‌های آماری شاپیروویلک، t وابسته، آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد (05/0 p).
یافتهها: 4 هفته مصرف عصاره گشنیز، تمرین استقامتی و مصرف عصاره گشنیز همراه با تمرین استقامتی باعث کاهش معنی‌داری گلوکز ناشتا، مقاومت به انسولین و HbA1c موش‌های صحرایی دیابتی شد (001/0=p)؛ مصرف عصاره گشنیز همراه با تمرین استقامتی نسبت به مصرف عصاره گشنیز (001/0=p) و تمرین استقامتی (03/0=p) اثر بیشتری بر کاهش گلوکز ناشتای موش‌های صحرایی دیابتی دارد. هم چنین مصرف عصاره گشنیز همراه با تمرین استقامتی نسبت به مصرف عصاره گشنیز اثر بیشتری بر کاهش HbA1c موش‌های صحرایی دیابتی دارد (02/0=p).
نتیجه گیری: با توجه به کاهش شاخص‌های گلایسمیک به نظر می‌رسد چهار هفته مصرف عصاره گشنیز همراه با تمرین استقامتی دارای اثرات تعاملی هیپوگلایسمیک در موش‌های صحرایی دیابتی می‌باشد.
 
واژه‌های کلیدی: گشنیز، تمرین، شاخص‌های قندی، دیابت، موش صحرایی
متن کامل [PDF 241 kb]   (145 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۶/۶/۱۱ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۱/۱۷ | انتشار: ۱۳۹۷/۴/۲۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini S, Zar A, Ghasemi A, Khoradmehr O, Farkhaie F. Hypoglycemic Interactional Effects of Coriandrum Sativum Extract and Endurance Training in Diabetic Rats . Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2018; 13 (2) :21-30
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2506-fa.html

حسینی سید علی، زر عبدالصالح، قاسمی آرمان، صالحی امیدرضا، خرادمهر آرزو، فخرایی فاطمه. اثرات تعاملی هیپوگلایسمیک عصاره گشنیز و تمرین استقامتی در موش‌های صحرایی دیابتی. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1397; 13 (2) :21-30

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2506-fa.html



دوره 13، شماره 2 - ( تابستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3764