دانشیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران ، rastegarhort@gmail.com
چکیده: (1822 مشاهده)
سابقه و هدف:کاهش بار میکروبی آریل انار و حفظ قدرت آنتیاکسیدانی میتواند منجر به ارتقا سطح سلامت و افزایش قدرت ایمنی بدن شود. از این رو هدف از این پژوهش، تأثیر فیلم پلیاتیلنی حاوی کیتوزان و کارواکرول بر فعالیت آنتیاکسیدانی و بار میکروبی آریل انار نگهداری شده در دمای 7± 1 درجه سلسیوس است. مواد و روشها:محتوای آنتوسیانین، فعالیت آنتیاکسیدانی و تعداد پرگنههای قارچ و باکتری آریل میوه انار بستهبندی شده با فیلم پلیاتیلنی حاوی سه غلظت کارواکرول (0، 1 و 2 درصد) و سه غلظت کیتوزان (0، 1 و 2 درصد) طی 16 روز انبارداری در دمای 1± 7 درجه سلسیوس و به فاصله هر 4 روز اندازهگیری شدند. یافتهها:نتایج تجزیه واریانس نشان داد که غلظتهای مختلف کیتوزان و کارواکرول تأثیر معنیداری بر فعالیت آنتیاکسیدانی و بار میکروبی آریلهای انار داشتند. فیلم های حاوی کیتوزان سبب حفظ معنیدار محتوی آنتوسیانین در مقابل کنترل شد.بعد از 16 روز انبارداری فیلمهای حاوی 1 درصد کارواکرول و 2 درصد کیتوزان تأثیر معنیدار در سطح 1 درصد بر پرگنههای قارچ و آلودگی باکتریایی و فعالیت آنتیاکسیدانی داشتند. نتیجه گیری:استفاده از فیلم های حاوی کارواکرول و کیتوزان بدلیل کاهش بار میکروبی میتواند در صنعت بستهبندی مورد استفاده قرار گیرد.
Araghi H, Rastegar S, Tajaddin B, Javan NIKCHAH M, Sarcheshmeh M. Preserving Antioxidant Activity and Microbial Contamination of Pomegranate Aril (cv. Malas Saveh) Using Films Containing Chitosan and Carvacrol. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2021; 16 (2) :121-130 URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3134-fa.html
عراقی حسین، رستگار سمیه، تاج الدین بهجت، جوان نیکخواه محمد، عسکری سرچشمه محمد علی. حفظ فعالیت آنتیاکسیدانی و کاهش بار میکروبی آریل انار رقم ملس ساوه با استفاده از فیلم حاوی کیتوزان و کارواکرول. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1400; 16 (2) :121-130