[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 18، شماره 4 - ( زمستان 1402 ) ::
جلد 18 شماره 4 صفحات 102-93 برگشت به فهرست نسخه ها
تلفیق روش استخراج فاز مایع با میکرواستخراج مایع-مایع پخشی برای اندازه‌گیری ترکیبات آروماتیک چند حلقه‌ای در نمونه‌های‌ عسل و اندازه‌گیری آنها به وسیله کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا
علیرضا ندرتی ، آذر حقیقت ، محمدرضا افشارمقدم ، جلیل خندقی*
گروه بیوتکنولوژی مواد غذایی، مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران ، dr.khandaghi@gmail.com
چکیده:   (925 مشاهده)
سابقه و هدف: هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای از جمله آلاینده‌های شیمیایی رایج عسل به‌شمار می‌روند که می‌توانند اثرات منفی بر روی سلامت مصرف کننده بگذارند. در مطالعه حاضر، تلفیق روش استخراج فاز مایع با میکرواستخراج مایع-مایع پخشی بر پایه حلال‌های یونی مغناطیسی به منظور استخراج برخی از هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای از نمونه‌های عسل توسعه داده شده و آنالیت های مورد مطالعه با روش کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا آنالیز شده‌اند.
مواد و روشها: پس از استخراج دو مرحله‌ای اسنافتن، فنانترن، آنتراسن و پایرن از نمونه‌های عسل، پارامترهای مؤثر در روش استخراج مانند نوع و حجم حلال استخراج‌کننده، نیروی یونی و مدت زمان ورتکس کردن نمونه بهینه‌سازی شدند. به‌علاوه به منظور اعتباربخشی روش پیشنهادی پارامترهای تجزیه‌ای از قبیل محدوده خطی روش، حد تشخیص، حد اندازه‌گیری، تکرارپذیری و راندمان استخراج ترکیبات هدف محاسبه شدند.
یافتهها: پس از اجرای روش تجزیه‌ای بهینه‌شده، ویژگی‌های تجزیه‌ای مطلوب مانند حد تشخیص در محدوده 13/0 تا 27/0 نانوگرم در گرم، تکرارپذیری در محدوده 9/2 تا 2/6 و بازده استخراج ایده‌ال در محدوده 74 تا 82 درصد به‌دست آمد. به‌علاوه صحت بالای روش مذکور با انجام روش استخراج توسعه داده شده و عدم تأثیر منفی بافت نمونه‌ها در استخراج آنالیت‌های هدف مشخص گردید. آنالیز نمونه‌های حقیقی وجود پایرن در 2 نمونه عسل در مقادیر 2/0±3/11 و 5/0±3/12 را نشان داد.
نتیجه گیری: ویژگی‌های تجزیه‌ای مطلوب مانند حساسیت و دقت بالا و همچنین بازده استخراج ایده‌ال، نشان از معتبر بودن روش پیشنهادی دارد. همچنین مصرف حلال­های سبز را می‌توان از جمله مزایای دیگر روش توسعه داده شده بر شمرد.
واژه‌های کلیدی: ترکیبات آروماتیک چند حلقه‌ای، میکرواستخراج مایع-مایع پخشی، مایعات یونی مغناطیسی، کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا، عسل
متن کامل [PDF 748 kb]   (261 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1402/3/22 | پذیرش: 1402/5/21 | انتشار: 1402/10/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nodrati A, Haghighat A, Afshar Moghaddam M, Khandaghi J. Combination of Liquid-phase Extraction with Dispersive Liquid-liquid Micro-extraction for the Assessment of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Honey Sample Using High-performance Liquid Chromatography. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2024; 18 (4) :93-102
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3688-fa.html

ندرتی علیرضا، حقیقت آذر، افشارمقدم محمدرضا، خندقی جلیل. تلفیق روش استخراج فاز مایع با میکرواستخراج مایع-مایع پخشی برای اندازه‌گیری ترکیبات آروماتیک چند حلقه‌ای در نمونه‌های‌ عسل و اندازه‌گیری آنها به وسیله کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1402; 18 (4) :93-102

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3688-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 4 - ( زمستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4700