[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 5، شماره 4 - ( 10-1389 ) ::
جلد 5 شماره 4 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر بتائین بر تولید ویتامین B12 توسط باکتری پروپیونی باکتریوم فرودنریچی
مرضیه موسوی نسب*، سپیده علاسوند زراسوند، علیرضا یوسفی
چکیده:   (13175 مشاهده)
سابقه و هدف: تولید این ویتامین با استفاده از روش‌های شیمیایی، به‌دلیل پیچیدگی فرایند بسیار مشکل است. هدف از انجام این پژوهش، که برای اولین بار در ایران انجام شده تولید ویتامین B12 توسط باکتری پروپیونی باکتریوم فرود‌نریچی و بررسی اثر بتائین بر میزان این تولید بوده است. مواد و روش‌ها: باکتری پروپیونی باکتریوم فرودنریچی به محیط تخمیر حاوی ذرت خیسانده‌شده و فیلتر‌شده تلقیح شد. پس از گرمخانه‌گذاری ارلن‌های حاوی محیط تخمیر در دمای oC30 ، ترکیب بتائین در غلظت‌های 0، 5، 10، 15، 20 و 30 گرم در لیتر، به محیط کشت تخمیر اضافه شد. پس از انجام مراحل جداسازی و خالص‌سازی، برای شناسایی ترکیب ویتامین B12 و تعیین میزان تولید آن در محیط تخمیر ذکر‌شده از دستگاه HPLC استفاده شد. یافته‌ها‌: نتایج نشان داد که بیشترین مقدار تولید ویتامین B12 در غلظت 10 گرم در لیتر بتائین به‌دست آمد (33/318 پیکوگرم در میلی‌لیتر)، در حالی که این غلظت بتائین، اثر منفی بر وزن خشک سلولی داشت (37/22 گرم بر لیتر). این نتایج تأثیر منفی بتائین را بر رشد سلول‌ها و تأثیر مثبت آن را بر میزان تولید ویتامین B12 توسط باکتری پروپیونی باکتریوم فرودنریچی نشان داد. نتیجه گیری: با اضافه کردن بتائین در غلظت مناسب به محیط کشت باکتری پروپیونی باکتریوم فرودنریچی می‌توان میزان تولید ویتامین B12 را افزایش داد و به راهی جهت تولید اقتصادی و تجاری ویتامین B12 دست یافت. واژگان کلیدی: بتائین، پروپیونی باکتریوم فرودنریچی، تخمیر، ویتامین B12
واژه‌های کلیدی: بتائین، پروپیونی باکتریوم فرودنریچی، تخمیر، ویتامین B12
متن کامل [PDF 204 kb]   (3186 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۸۹/۹/۲۳
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moosavi-Nasab M, Alasvand-Zarasvand S, Yousefi A. The effects of betaine on vitamin B12 production by Propionibacterium freudenreichii. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2011; 5 (4)
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-411-fa.html

موسوی نسب مرضیه، علاسوند زراسوند سپیده، یوسفی علیرضا. اثر بتائین بر تولید ویتامین B12 توسط باکتری پروپیونی باکتریوم فرودنریچی. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1389; 5 (4)

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-411-fa.html



دوره 5، شماره 4 - ( 10-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4071