اثر بتائین بر تولید ویتامین B12 توسط باکتری پروپیونی باکتریوم فرودنریچی
|
مرضیه موسوی نسب* ، سپیده علاسوند زراسوند ، علیرضا یوسفی  |
|
|
چکیده: (16910 مشاهده) |
سابقه و هدف: تولید این ویتامین با استفاده از روشهای شیمیایی، بهدلیل پیچیدگی فرایند بسیار مشکل است. هدف از انجام این پژوهش، که برای اولین بار در ایران انجام شده تولید ویتامین B12 توسط باکتری پروپیونی باکتریوم فرودنریچی و بررسی اثر بتائین بر میزان این تولید بوده است.
مواد و روشها: باکتری پروپیونی باکتریوم فرودنریچی به محیط تخمیر حاوی ذرت خیساندهشده و فیلترشده تلقیح شد. پس از گرمخانهگذاری ارلنهای حاوی محیط تخمیر در دمای oC30 ، ترکیب بتائین در غلظتهای 0، 5، 10، 15، 20 و 30 گرم در لیتر، به محیط کشت تخمیر اضافه شد. پس از انجام مراحل جداسازی و خالصسازی، برای شناسایی ترکیب ویتامین B12 و تعیین میزان تولید آن در محیط تخمیر ذکرشده از دستگاه HPLC استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که بیشترین مقدار تولید ویتامین B12 در غلظت 10 گرم در لیتر بتائین بهدست آمد (33/318 پیکوگرم در میلیلیتر)، در حالی که این غلظت بتائین، اثر منفی بر وزن خشک سلولی داشت (37/22 گرم بر لیتر). این نتایج تأثیر منفی بتائین را بر رشد سلولها و تأثیر مثبت آن را بر میزان تولید ویتامین B12 توسط باکتری پروپیونی باکتریوم فرودنریچی نشان داد.
نتیجه گیری: با اضافه کردن بتائین در غلظت مناسب به محیط کشت باکتری پروپیونی باکتریوم فرودنریچی میتوان میزان تولید ویتامین B12 را افزایش داد و به راهی جهت تولید اقتصادی و تجاری ویتامین B12 دست یافت.
واژگان کلیدی: بتائین، پروپیونی باکتریوم فرودنریچی، تخمیر، ویتامین B12 |
|
واژههای کلیدی: بتائین، پروپیونی باکتریوم فرودنریچی، تخمیر، ویتامین B12 |
|
متن کامل [PDF 204 kb]
(6763 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
صنايع غذايي دریافت: 1389/9/23 | انتشار: 1389/10/25
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|