مقایسه اثرات مصرف روغن کانولا و روغن آفتابگردان بر فشار خون، غلظت چربیها، آپوپروتئینها، لیپوپروتئین (a) ، ظرفیت تام آنتیاکسیدانی و CRP سرم زنان یائسه هیپرلیپیدمیک
|
شیما سید ابراهیمی ، فرزاد شیدفر* ، ایرج حیدری ، لادن حقیقی ، محمود رضا گوهری ، شریعه حسینی ![](./files/0allsites/images/pubmed20.png) |
|
|
چکیده: (19649 مشاهده) |
سابقه و هدف: کاهش دریافت اسیدهای چرب اشباع و جایگزینی آنها با اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند دو گانه و اسیدهای چرب غیر اشباع با بیش از یک پیوند دو گانه به ویژه امگا3 که در روغنی مانند کانولا یافت میشود، باعث کاهش عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی به ویژه در زنان یائسه میشود. این مطالـعه با هدف بررسی مقایسه اثرات مصرف روغن کانولا و روغن آفتابگردان بر فشار خون، غلظت چربیها، آپو پروتئین، لیپوپروتئین(a) ، ظرفیت تام آنتیاکسیدانی و CRP سرم در زنان یائسه هیپرلیپیدمیک انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دوسوکور در 44 زن یائسه هیپرلیپیدمیک انجام گرفت که به طور تصادفی به دو گروه روزانه 30 گرم روغن کانولا یا 30 گرم روغن آفتابگردان به مدت 8 هفته تقسیم شدند. نمونههای خون هر دو گروه در شروع و پایان مطالعه جمعآوری و مقادیرمیانگین تریگلیسرید ((TG، کلسترول تام (TC )، LDL-c ، HDL-c، لیپوپروتئین (a)، آپوپروتئین)B آپو B)، آپوپروتئین
) A-I آپوA-I )، CRPو ظرفیت تام آنتی اکسیدانی سرم اندازهگیری شد. فشار خون سیستولیک و دیاستولیک نیز در شروع و پایان مطالعه تعیین و با یکدیگر مقایسه شد.
یافتهها: در پایان مطالعه در گروه کانولا در مقایسه با گروه آفتابگردان کاهش معنیداری در فشار خون دیاستولیک مشاهده شد. میزان
HDL-c در گروه کانولا در پایان مطالعه در مقایسه با شروع مطالعه افزایش و میزان فشار خون سیستولیک و TG/HDL-c کاهش معنیداری داشت. میانگین LDL-C، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و آپو B در گروه آفتابگردان در پایان مطالعه در مقایسه با شروع مطالعه کاهش معنیداری داشت. میزان آپو I-A، TC/HDL-c و c-LDL-c/HDL در هر دو گروه با کاهش معنیداری همراه بود. تفاوت معنیداری در لیپوپروتئین (a)،CRP و ظرفیت تام آنتیاکسیدانی سرم بین دو گروه در پایان مطالعه وجود نداشت.
نتیجه گیری: مصرف روغن کانولا در مقایسه با روغن آفتابگردان اثرات بهتری بر فشار خون دیاستولیک دارد.
واژگان کلیدی: روغن کانولا، روغن آفتابگردان، آپو پروتئینها، لیپوپروتئین(a)، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی ، CRP |
|
واژههای کلیدی: روغن کانولا، روغن آفتابگردان، آپو پروتئینها، لیپوپروتئین(a)، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، CRP |
|
متن کامل [PDF 228 kb]
(3602 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
صنايع غذايي دریافت: 1390/3/31 | انتشار: 1390/3/25
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|