[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 6، شماره 3 - ( 6-1390 ) ::
جلد 6 شماره 3 صفحات 38-31 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر باکتریوسین Z روی زمان ماندگاری فیله کپور نقره‌ای هنگام نگهداری در یخچال
محسن اصغری ، ابراهیم علیزاده دوغیکلایی* ، رضا صفری ، علی ارشدی
چکیده:   (12461 مشاهده)
سابقه و هدف: قابلیت فساد پذیری بالای ماهیان سبب شده تا حفظ کیفیت ماهی تازه، یکی از مسائل مهم برای صنعت فراوری ماهی و مصرف‌کنندگان باشد. هدف این مطالعه، ارزیابی اثر ضد‌باکتریایی و ضد‌اکسیدانی باکتریوسین Z روی فیله کپور نقره‌ای هنگام نگهداری در یخچال بود. مواد و روش‌ها: فیله‌های ماهی پس از توزین با استفاده از نایسین Z (2/0 گرم به ازای هر کیلوگرم) اسپری شدند. سپس در شرایط خلأ بسته‌بندی و در یخچال (Cº4) نگهداری شدند. شاخص‌های میکروبی ( TVC، PTC، LAB) و شیمیایی ( PV، TBA، TVB-N) در روزهای صفر، 3، 6 و 9 اندازه‌گیری شدند. یافته‌ها‌: میزان باکتری‌های سرمادوست، اسید لاکتیک و هوازی مزوفیل در نمونه‌های شاهد، بالاتر از تیمار حاوی نایسین بود. شاخص‌های میکروبی در تیمارهای دارای باکتریوسین به طور قابل توجهی در آغاز دوره کاهش یافت و از آن پس با سرعت رشد کمتری نسبت به نمونه‌های شاهد افزایش یافت. شاخص‌های شیمیایی در تیمار‌های حاوی نایسین نسبت به تیمار شاهد با شیب کمتری افزایش یافت. نتیجه گیری: استفاده از متابولیت‌ها به عنوان نگهدارنده‌های طبیعی در فیله ماهیان به ویژه جهت افزایش زمان ماندگاری فیله‌ها هنگام نگهداری در یخچال می‌تواند موثر باشد. استفاده از نایسین Z سبب افزایش زمان ماندگاری فیله کپور نقره‌ای به مدت 3 روز در دمای ºC4 شد. واژگان کلیدی: باکتریوسین Z، زمان ماندگاری، کپور نقره‌ای، شاخص‌های شیمیایی، شاخص‌های میکروبی
واژه‌های کلیدی: باکتریوسین Z، زمان ماندگاری، کپور نقره‌ای، شاخص‌های شیمیایی، شاخص‌های میکروبی
متن کامل [PDF 153 kb]   (4928 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1390/6/13 | انتشار: 1390/6/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asghari M, Alizadeh doughikollaee E, Safari R, Arshadi A. Effects of bacteriocine ‌Z on the shelf-life of silver carp fillets during refrigerated storage. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2011; 6 (3) :31-38
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-544-fa.html

اصغری محسن، علیزاده دوغیکلایی ابراهیم، صفری رضا، ارشدی علی. تأثیر باکتریوسین Z روی زمان ماندگاری فیله کپور نقره‌ای هنگام نگهداری در یخچال . علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1390; 6 (3) :31-38

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-544-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 3 - ( 6-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645