[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1390 ) ::
جلد 6 شماره 4 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر نایسین و اسانس آویشن شیرازی به تنهایی و توأم با یکدیگر بر جمعیت لیستریا مونوسیتوژن تلقیح شده در گوشت چرخ شده ماهی فیتوفاگ
اسماعیل عبدالله زاده ، مسعود رضایی* ، هدایت حسینی ، رضا صفری
چکیده:   (15761 مشاهده)
سابقه و هدف: عفونت غذایی ناشی از لیستریا در 30 % افراد مبتلا منجر به مرگ و میر می‌شود. با توجه به احتمال بالای آلودگی ماهیان پرورشی به باکتری لیستریا مونوسیتوژنز، هدف تحقیق حاضر، بررسی استفاده از اسانس آویشن و باکتریوسین نایسین به تنهایی و توأم با یکدیگر جهت مهار رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در گوشت چرخ شده ماهی فیتوفاگ است. مواد و روش‌ها: به نمونه‌های گوشت چرخ شده ماهی میزان CFU/g104×1 باکتری لیستریا مونوسیتوژنز تلقیح شد. تیمارهای نایسین در دو سطح IU/g‌500 وIU/g 1000 و تیمارهای اسانس آویشن در سه سطح 4/0، 8/0 و 2/1% حجمی وزنی به تنهایی و توأم با یکدیگر تهیه شدند. همه تیمارها و گروه شاهد بسته‌بندی و به مدت 12 روز در دمای یخچال نگهداری شدند. تعداد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز هر دو روز یک بار توسط کشت سطحی روی محیط لیستریا کروم آگار شمارش شد. یافته‌ها‌: نایسین در دو غلظت IU/g500 و IU/g 1000 به تنهایی نتوانست تعداد باکتری‌های لیستریا مونوسیتوژنز را به زیر حد مجاز برای افراد سالم (100 سلول در هر گرم ماده غذایی خام) برساند. با گذشت زمان از خاصیت مهار‌کنندگی نایسین علیه رشد لیستریا مونوسیتوژن کاسته شد. در حالی که استفاده همزمان از نایسین و اسانس آویشن در دو غلظت 8/0% و 2/1 % موجب کاهش تعداد این باکتری به زیر حد مجاز در طول 12 روز دوره آزمایش شد. نتیجه گیری: بهترین فرمول پیشنهادی برای مهار رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در گوشت چرخ شده ماهی فیتوفاگ در دمای یخچال، استفاده توأم از آویشن 8/0% حجمی وزنی و نایسینIU/g 1000 است. واژگان کلیدی: لیستریا مونوسیتوژنز، نایسین، اسانس آویشن، ماهی فیتوفاگ
واژه‌های کلیدی: لیستریا مونوسیتوژنز، نایسین، اسانس آویشن، ماهی فیتوفاگ
متن کامل [PDF 171 kb]   (7005 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1390/9/20 | انتشار: 1390/10/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdollahzadeh E, Rezaei M, Hosseini H, Safari R. Effects of nisin and thyme essential oil, individually and in combination, on inoculated populations of Listeria monocytogenes in minced silver carp. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2012; 6 (4)
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-614-fa.html

عبدالله زاده اسماعیل، رضایی مسعود، حسینی هدایت، صفری رضا. تأثیر نایسین و اسانس آویشن شیرازی به تنهایی و توأم با یکدیگر بر جمعیت لیستریا مونوسیتوژن تلقیح شده در گوشت چرخ شده ماهی فیتوفاگ. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1390; 6 (4)

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-614-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4679