[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1390 ) ::
جلد 6 شماره 4 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر رژیم غذایی غنی از اسید چرب تک غیراشباع بر سطح سرمی ویسفاتین، انسولین و IL-6 در زنان دارای اضافه وزن
فهیمه حقیقت دوست ، محمد جواد حسین زاده* ، اکرم کبیری ، احمد اسماعیل زاده
چکیده:   (12336 مشاهده)
سابقه و هدف: اطلاعات محدودی در زمینه تأثیر مصرف رژیم غذایی غنی از اسید چرب تک غیراشباع (MUFA) بر سطح سرمی آدیپوکین‌ها در دسترس است. هدف این مطالعه، بررسی اثر رژیم غذایی غنی از MUFA بر سطح سرمی ویسفاتین، انسولین و IL-6 در زنان دارای اضافه وزن (9/29≥BMI≥25) بود. مواد و روش‌ها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی متقاطع روی 17 زن 20 تا 50 ساله با میانگین نمایه توده بدنی kg/m2 0/2±6/27 انجام شد. افراد مورد مطالعه به صورت تصادفی به دو گروه مصرف کننده رژیم غذایی غنی از MUFA (16% MUFA و 8% SFA) و رژیم غذایی غنی از SFA (16% SFA و 8% MUFA) تقسیم شدند. پس از 6 هفته پیروی از این رژیم‌ها، مدت 2 هفته دوره washout برقرار شد و سپس جای گروه‌ها عوض شد. درصد انرژی حاصل از سایر درشت مغذی‌ها در طول دو دوره یکسان بود. ارزیابی‌های بیوشیمیایی در ابتدا و انتهای هر دوره انجام گرفت. برای ارزیابی‌های آماری از آزمون t زوجی استفاده شد. یافته‌ها‌: بررسی دریافت‌های واقعی افراد نشان ‌داد که درصد انرژی حاصل از MUFA طی دوره رژیم غنی از این نوع اسید چرب برابر با 13% و در دوره معمولی برابر با 7% بود این مقادیر برای SFA به ترتیب برابر با 5/8% و 14% بود. هرچند با مصرف MUFA سطح سرمی ویسفاتین و IL-6 کاهش اندکی نشان داد، ولی مقایسه میانگین تغییرات غلظت سرمی ویسفاتین، انسولین و IL-6 طی دوره رژیم غنی از MUFA با دوره رژیم غذایی غنی از SFA تفاوت معنی‌داری را بین دو نوع رژیم نشان نداد، اما این تغییرات برای ویسفاتین به سمت معنی‌دار شدن میل می‌کرد (5/0±7/0- در مقابل 4/0±4/0 نانوگرم در میلی‌لیتر، 08/0=P) این مقادیر حتی پس از تعدیل برای سایر متغیرها نیز تغییر چندانی نداشت (1/0=P). نتیجه گیری: با این که یافته‌های مطالعه حاضر تفاوت معنی‌داری بین دو نوع رژیم غذایی (غنی از MUFA و غنی از SFA) را در تأثیر بر سطح انسولین و آدیپوکین‌های سرم نشان نداد ، ولی به علت غیرمعنی‌دار بودن حاشیه‌ای این اثرات، انجام بررسی‌های طولانی مدت‌تر با حجم نمونه بالا ضروری به نظر می‌رسد. واژگان کلیدی: ویسفاتین، اضافه وزن، اسید چرب تک غیراشباعMUFA) )، انسولین، اینترلوکین-6
واژه‌های کلیدی: ویسفاتین، اضافه وزن، اسید چرب تک غیراشباعMUFA) )، انسولین، اینترلوکین-6
متن کامل [PDF 295 kb]   (2527 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1390/9/27 | انتشار: 1390/10/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haghighatdoost F, Hosseinzadeh M, Kabiri A, Esmaillzadeh A. The effects of monounsaturated fatty acid-rich diet on the serum levels of visfatin, insulin and interleukin-6 in overweight women. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2012; 6 (4)
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-626-fa.html

حقیقت دوست فهیمه، حسین زاده محمد جواد، کبیری اکرم، اسماعیل زاده احمد. بررسی اثر رژیم غذایی غنی از اسید چرب تک غیراشباع بر سطح سرمی ویسفاتین، انسولین و IL-6 در زنان دارای اضافه وزن. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1390; 6 (4)

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-626-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4692