[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 4 صفحات 112-105 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر پکتینازهای تجاری رپیداز اسمارت و رپیداز مکس سی-80 بر کیفیت عصاره‌ی خرمای مضافتی و شاهانی
وحید لقمانی* ، رضا شکرانی ، محمد حجت‌الاسلامی ، ثمین شفیعی
چکیده:   (9062 مشاهده)
سابقه و هدف: به دلیل ضایعات بالای خرما و توجه نکردن به فراورده‌های جانبی و نحوه‌ی فراوری خرما در کشور تحقیق درباره‌ی فراوری فراورده‌های جانبی خرما مثل شیره خرما ضروری به نظر می‌رسد. این پژوهش به منظور ارائه اطلاعات بیشتر در جهت بهبود شرایط عصاره‌گیری انجام شد. مواد و روشها: برای بررسی تأثیر پکتیناز بر شیره‌ی تهیه شده از ارقام مختلف خرما دو واریته شاهانی و مضافتی انتخاب شد. استخراج عصاره به روش متقابل صورت گرفت. pH عصاره معادل 5/4 و دما در C45 تنظیم شد و سپس پکتینازها به شیره خرما اضافه شدند. ویژگی‌هایی از قبیل رنگ، کدورت، مواد جامد محلول و گرانروی عصاره مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل آماری توسط نرم‌افزار SPSS19 و آزمون چند‌دامنه‌ی دانکن انجام شد. یافتهها: نتایج نشان داد پکتیناز رپیداز اسمارت مربوط به عصاره‌گیری (شرکت DSM، هلند) سبب افزایش کدورت، مواد جامد محلول و رنگ عصاره‌ی تهیه شده از هر دو واریته شد. در حالی که پکتیناز رپیداز مکس سی-80 مربوط به شفاف‌سازی (شرکت DSM، هلند) سبب کاهش موارد فوق شد. هم‌چنین، تیمارهای آنزیم‌زنی شده نسبت به نمونه‌ی فاقد آنزیم، گرانروی کمتری داشتند. میان تیمارهای آنزیم‌دار، اختلاف معنی‌داری در سطح احتمال 95‌% مشاهده نشد. نتیجه گیری: با این‌که استفاده از آنزیم‌های استخراج کننده‌ی عصاره سبب افزایش کدورت و رنگ شیره‌ی خرما می‌شود، اما استفاده از آن به دلیل افزایش راندمان استخراج و کاهش گرانروی عصاره پیشنهاد می‌شود. واژگان کلیدی: پکتیناز، شیره‌ی خرما، شاهانی، مضافتی
واژه‌های کلیدی: پکتیناز، شیره‌ی خرما، شاهانی، مضافتی
متن کامل [PDF 311 kb]   (2693 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1391/10/17 | انتشار: 1391/10/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Loghmani V, Shokrani R, Hojjatoleslami M, Shafiee S. Effects of commercial pectinases Rapidase Smart and RapidaseMax C80 on the quality of Shahani and Mazafati date syrups. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (4) :105-112
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-935-fa.html

لقمانی وحید، شکرانی رضا، حجت‌الاسلامی محمد، شفیعی ثمین. بررسی تأثیر پکتینازهای تجاری رپیداز اسمارت و رپیداز مکس سی-80 بر کیفیت عصاره‌ی خرمای مضافتی و شاهانی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (4) :105-112

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-935-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4692