وضعیت اسید فولیک و برخی عوامل موثر بر آن در دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
|
مرجان باژن* ، فریده طاهباز ، حمید علوی مجد  |
|
|
چکیده: (7138 مشاهده) |
سابقه و هدف: اسید فولیک یک ماده مغذی مهم برای حفظ و ارتقای سلامت محسوب میشود و کمبود آن احتمال بروز بیماری های قلبی و عروقی، انواع مختلف سرطانها، و اختلالات عصبی ـ شناختی را افزایش میدهد. این پژوهش با هدف تعیین وضعیت اسید فولیک و برخی عوامل موثر بر آن در دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشگی شهید بهشتی انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی و توصیفی- تحلیلی، 346 نفر از دانشجویان دختر که دارای شرایط ورود به این بررسی بودند به طور تصادفی از دانشکدههای مختلف انتخاب شدند. برای هر یک از دانشجویان پرسشنامههای مربوط به ویژگیهای عمومی و وضعیت آگاهی شان در زمینه فولات و اهمیت دریافت آن تکمیل شد. فولات سرم به روش Radio Immunoassay RIA)) اندازه گیری شد. برای تعیین مقدار دریافت غذایی اسید فولیک از پرسشنامههای یادآمد خوراک سه روزه استفاده گردید. این اطلاعات با استفاده از نرم افزار FP
(Food Processor ) مورد آنالیز قرار گرفت.
یافتهها: از نظر سطح فولات سرم، 5/3 ، 7/32 و 8/63 درصد از دانشجویان به ترتیب دچار کمبود شدید، خفیف و طبیعی بودند. اکثریت جمعیت کل (93%) کمتر از مقدار توصیه شده اسید فولیک دریافت میکردند. نیمی از دانشجویان دارای آگاهی خوب و یا عالی در مورد اسید فولیک و اهمیت دریافت آن بودند. بین میزان آگاهی دانشجویان در مورد فولات با دریافت غذایی آن، و همچنین بین فولات سرم با دریافت غذایی آن ارتباطی مشاهده نشد. سطح فولات سرم در مصرف کنندگان مکمل مولتی ویتامین/ مینرال نسبت به سایرین، به طور معنیداری بیشتر بود (0001/0P< ).
نتیجهگیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که شیوع کمبود فولات در دانشجویان مورد بررسی بالا و در حد قابل توجه است. با توجه به اهمیت دریافت فولات، برنامه ریزی برای اجرای مداخلات مناسب جهت افزایش دریافت آن ضروری به نظر میرسد.
واژگان کلیدی: اسید فولیک، آگاهی تغذیهای، دانشجویان دختر |
|
واژههای کلیدی: اسید فولیک، آگاهی تغذیهای، دانشجویان دختر |
|
متن کامل [PDF 117 kb]
(3014 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1391/12/1 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|