| بررسی برخی از ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی 8 رقم عمده انار تولید شده در ایران | 
								
								  | نادیا احمدی*    ،    رویا نوربخش    ،    محمد فرجی    ،    قاسم فدوی    | 
								
								  |  | 
								
								  |  | 
                                
								  | چکیده:       (9797 مشاهده) | 
								
								  | سابقه و هدف: انار با نام علمی Punica Granatum از خانواده Punicaceae و جنس Punica و گونهGranatum است. قسمت خوراکی این میوه حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد مغذی میباشد. هدف از این بررسی تعیین برخی ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی 8 رقم مختلف از انار ایران (جمع آوری شده از استانهای مختلف ایران) بود. 
مواد و روشها: دستگاه جذب اتمی برای اندازه گیری مواد معدنی (منگنز، مس، آهن، مس، روی، سرب، کادمیوم، سدیم، پتاسیم، کلسیم و منیزیم)، روش پتانسیومتری برای تعیین اسیدیته، دستگاه رفراکتومتر برای اندازه گیری مواد جامد محلول در آب، pH متر برای تعیین pH، روش تیتراسیون یرای اندازه گیری ویتامین ث و روش لین و لنون برای اندازه گیری قندکل مورد استفاده قرار گرفت. 
یافتهها: مواد معدنی عمده پتاسیم، سدیم، کلسیم و منیزیم بودند. مقدار سدیم، پتاسیم، کلسیم و منیزیم به طور قابل توجهی بیشتر از منگنز، مس، آهن، مس، روی و سرب در آب انار بودند و فلز کادمیوم تشخیص داده نشد. علاوه بر این، به طور متوسط غلظت ویتامین ث، قندکل، مواد جامد محلول در آب، pH و اسیدیته به ترتیب 25/0، 3/13، 82/16، 7/3 و 97/0 بود. 
نتیجهگیری: مواد معدنی موجود در آب انار مشابه با مقادیر تدوین شده در استاندارد ملی ایران و استاندارد کدکس بین المللی میباشد. این مطالعه تاکید میکند که میوه انار میتواند به عنوان منبع خوبی از مواد مغذی در برنامه غذایی قرار گیرد.
واژگان کلیدی: انار، ویژگیهای فیزیکی، ویژگیهای شیمیایی، اسپکتروسکوپی جذب اتمی | 
								
								  |  | 
								
								  | واژههای کلیدی:  انار، ویژگیهای فیزیکی، ویژگیهای شیمیایی، اسپکتروسکوپی جذب اتمی | 
								
								  |  | 
								
								  | متن کامل  [PDF 171 kb] 
                                    
                                     
                                     
                                    
									  
                                       (5555 دریافت) | 
								
								  | نوع مقاله:  پژوهشي |
                                  موضوع مقاله: 
                                  صنايع غذايي دریافت: 1391/12/1 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
 | 
                                
                                  
                                    |  | 
								
								  |  | 
								
								  |  | 
								
								  |  | 
								
								  | ارسال نظر درباره این مقاله | 
                                
                                |  | 
								
								  |  |