Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 3, Number 4 (2009-2)


Interaction of dietary oils and microflora in experimental colitis
روغن‌های خوراکی مختلف و فلور میکروبی روده در مدل تجربی کولیت
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Efficiency of two iron microencapsulation techniques and their effects on some properties of pasteurized milk
تعیین کارایی دو روش تولید ریزکپسول‌های آهن و ارزیابی اثرات افزودن آنها روی برخی ویژگی‌های شیر پاستوریزه
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Prevalence of stunting, underweight, wasting and overweight among Iranian under-five-year-old children (2000-2002)
وضعیت کوتاه قدی، کم‌وزنی، لاغری و اضافه وزن در کودکان زیر پنج سال ایرانی (1379 تا 1381)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Association of plasma folate, vitamin B12 and homocysteine levels with hypermethylation status of ERα gene in primary breast carcinoma
رابطه مقادیر پلاسمایی فولات، کوبالامین و هموسیستئین تام پلاسما با هیپرمتیلاسیون ژن گیرنده استروژن-آلفا در مبتلایان به سرطان پستان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Application of chemical interesterification of vegetable oils to production of zero-trans fatty acid multi-purpose shortening
کاربرد اینتراستریفیکاسیون شیمیایی روغن‌های نباتی برای تولید شورتنینگ چند منظوره بدون ترانس
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Relationship between obesity and cardiovascular risk factors in adults living in central Iran: Results of Isfahan Healthy Heart Program
ارتباط چاقی با عوامل خطر قلبی عروقی در بزرگسالان ساکن مرکز ایران: نتایج
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Comparison of some chemical and rheological properties of Iranian gum tragacanth exudate from two Astragalus species ( A. floccosus and A. rahensis)
مقایسه برخی ترکیبات شیمیایی و ویژگی‌های رئولوژیک صمغ کتیرای ایرانی تراویده از دو گونه گون A. floccosus و A. rahensis
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of dietary omeg-3 fatty acid supplementation on HbA1c, total antioxidant capacity and superoxide dismutase and catalase activities in type-2 diabetic patients: A randomized clinical trial
تأثیر مکمل‌یاری با اسیدهای چرب امگا-3 بر HbA1c، ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی و فعالیت سوپراکسیددسموتاز و کاتالاز در بیماران دیابتی نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles