Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 9, Number 1 (2014-4)


Physical and chemical properties of olive oil extracted from olive cultivars grown in Shiraz and Kazeroon
بررسی ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی دو رقم زیتون زرد و روغنی شهرهای شیراز و کازرون
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Nutrient density of diet in relation to nutritional status of 2 to 5 year old children in Chatroud, Kerman
ارتباط چگالی مواد مغذی رژیم غذایی (با امتیاز NNR Naturally Nutrient Rich,) با وضعیت تغذیه کودکان 2 تا 5 سال منطقه چترود استان کرمان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of packaging in polyethylene-clay nanocomposite film on quality and storage life of sliced bread
اثر بسته‌بندی نان تست با فیلم نانوکامپوزیت پلی‌اتیلن-رس بر کیفیت و ماندگاری آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of oral resveratrol supplementation on inflammation and quality of life in patients with ulcerative colitis
تأثیر مصرف مکمل رزوراترول بر برخی فاکتور‌های التهابی و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به کولیت زخمی: کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سوکور
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of xanthan and milk protein concentrate on hardness, microstructure and ester release of low-fat brined cheese
اثر زانتان و پروتئین شیر تغلیظ شده بر سختی، ریزساختار و رهایش استرها از بافت پنیر آب نمکی کم‌چرب
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Relationship between dietary intake, overweight, demographic factors, and husband-related factors versus weight satisfaction in adult women of Nowshahr
ارتباط دریافت‌های غذایی، اضافه وزن، مشخصات دموگرافیک و عوامل مربوط به همسر با رضایت از وزن در زنان بزرگسال شهرستان نوشهر
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Microextraction and determination of nitrosamines in sausage and salami in Tehran market using gas chromatography-mass spectrometry
میکرواستخراج نیتروزآمین‌ها در نمونه‌های سوسیس و کالباس موجود در بازار تهران و تعیین مقدار آن‌ها با استفاده از کروماتوگرافی گازی- اسپکترومتری جرمی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Nutritional attitudes versus subjective norm fitness among female college students in Hamadan University of Medical Sciences
ارتباط نگرش تغذیه‌ای با نرم‌های انتزاعی تناسب اندام در بین دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی همدان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Stabilization of Flixweed (Descurainia sophia L.) syrup using native hydrocolloids
پایدارسازی شربت خاکشیر با استفاده از هیدروکلوئید‌های بومی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Socio-economic status versus dietary habits in women living in northeastern Iran
ارتباط وضعیت اقتصادی- اجتماعی با عادات تغذیه‌ای در زنان ساکن شمال شرق ایران
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of edible coatings containing antioxidant agents on oxidative stability and sensory properties of roasted pistachio nuts (Ohadi variety)
تأثیر پوشش خوراکی ژلاتینی حامل آنتی‌اکسیدان بر پایداری اکسیداسیونی و ویژگی‌های حسی پسته‌ی برشته‌ی اوحدی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of ginger consumption on glycemic status, insulin resistance, and inflammatory markers in patients with type 2 diabetes mellitus
تأثیر مصرف مکمل زنجبیل بر الگوی قند خون، مقاومت به انسولین و برخی از عوامل التهابی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles