Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 17, Number 2 (2022-7)


Monitoring Quantities of Sugar and Fat in Industrial Milk Ice-Creams Supplied in Tehran
پایش مقادیر قند و چربی در بستنی های شیری صنعتی عرضه شده در تهران
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of High-Voltage Electric Field Use on the Quality of Pomegranate Fruit (Punica granatum L.) During Storage
اثر کاربرد میدان الکتریکی ولتاژ بالا طی نگهداری بر کیفیت میوه انار (L.unica granatum)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Assessment of the Antimicrobial Effects of Propolis from Taleghan Region on Foodborne Pathogenic Bacteria
بررسی اثر ضد میکروبی بره‌موم منطقه طالقان بر برخی از باکتری‌های بیماریزای غذازاد
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Use of Dispersive Solid-Phase Extraction in Combination with Dispersive Liquid-Liquid Microextraction for the Assessment of Organophosphorus Pesticides in Fruit Juice Samples Using Gas Chromatography-Nitrogen-Phosphorus Detector
کاربرد روش استخراج فاز جامد پخشی ترکیب‌شده با میکرواستخراج مایع-مایع پخشی برای اندازه‌گیری برخی از آفت‌کش‌های ارگانوفسفره در نمونه‌های آب‌میوه به‌روش کروماتوگرافی گازی با آشکارساز نیتروژن-فسفر
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Crystallization Parameters on Rheological Properties of Inter-esterified Based Shortenings
بررسی تأثیر پارامترهای کریستالیزاسیون بر خواص رئولوژیکی شورتنینگ های تولید‌شده بر پایه اینتراستریفیکاسیون
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Preparation and Assessment of Protein-Curcumin Nanocomplex Using Oral Crosslinker
تهیه و ارزیابی نانو کمپلکس پروتئین-کورکومین با استفاده از پیوند دهنده عرضی خوراکی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Design and Validation of a Questionnaire to Assess Determinants of the Functional Dairy Product Consumption and Preferences in Adults In Iran
طراحی و روان سنجی ابزار سنجش تعیین کننده‌های مصرف و ترجیحات بزرگسالان درباره لبنیات فراسودمند
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Study of the Associations between the Food Insecurity and Colorectal Polyps in People Over 50 in Isfahan City
بررسی ارتباط ناامنی غذایی با پولیپ‌های کولورکتال در افراد بالای 50 سال شهر اصفهان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Assessment of Dietary Intakes, Blood Parameters and Nutritional Statuses of Children and Adolescents with Phenylketonuria
بررسی دریافت‌های غذایی، فراسنجهای خونی و وضعیت تغذیه کودکان و نوجوانان مبتلا به فنیل‌کتونوری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Simulation of Dairy Price Increases on the Consumption Behaviors of Various Income Groups: An Agent-based Modeling Approach
شبیه سازی اثرات افزایش قیمت لبنیات بر رفتار مصرفی گروه های مختلف درآمدی: رویکرد مدلسازی مبتنی برعامل
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The Effect of WhatsApp Nutrition Education on Blood Sugar, Fat Profile and Quality of Life in Patients with Type Diabetes 2
بررسی تأثیر آموزش تغذیه از طریق واتساپ بر قند خون، پروفایل چربی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به دیابت نوع دو
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Vitamin C on the Spatial Memory and Lipid Peroxidation of Rat Hippocampus Poisoned with Crack Cocaine
تأثیر ویتامینC بر حافظه فضایی و پراکسیداسیون لیپیدی هیپوکامپ موش های صحرایی مسموم با کراک کوکائین
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles