Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 17, Number 3 (2022-10)


A Review of Ten-year Citations to the Article Entitled: Beta Casein-Micelle as a Nano-Vehicle for the Solubility Enhancement of Curcumin; Food Industry Uses
مروری به استناد‌های ده ساله به مقاله: کاربرد صنایع غذایی میسل بتا کازئین به عنوان نانو حامل برای افزایش حلالیت کورکومین
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Development of the Homogenous Liquid-Liquid Extraction in Combination with Deep Eutectic Solvent-based Dispersive Liquid-Liquid Microextraction for the Extraction of Antibiotics from Egg Samples and Their Quantitative Analysis Using High Performance Liquid Chromatography
توسعه روش استخراج مایع-مایع هموژن تلفیق شده با میکرواستخراج مایع-مایع پخشی بر پایه حلال اتکتیک عمیق به منظور استخراج برخی از آنتی بیوتیک ها از نمونه های تخم مرغ و اندازه گیری کمی آن‌ها با روش HPLC
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Fat Replacement with Mero (Salvia macrosiphon) and Chia (Salvia hispanica L.) Seed Gum on Physicochemical, Rheological and Sensory Characteristics of Low-Fat Whipped Creams
جایگرینی چربی با صمغ‌های دانه مرو(Salvia Macrosiphon) و چیا (Salvia hispanica L.) بر ویژگی‌های فیزیکی – شیمیایی، رئولوژیکی و حسی خامه قنادی با درصد چربی کاهش یافته
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of the Effects of Saline Stress and Light Intensity on the Growth Rate of Dunaliella salina and Its Beta-carotene Content and Physiochemical Characteristics
بررسی اثر استرس نمک و نور بر میزان رشد، محتوای بتاکاروتن و برخی ویژگی های فیزیکوشیمیایی ریزجلبک دونالیلا سالینا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Preparation of the Soybean Structured Oil based on Propolis Wax and Its Feasibility as Shortening Replacer in Cakes
تهیه روغن ساختار یافته سویا بر پایه وکس بره موم و امکان سنجی کاربرد آن به عنوان جایگزین شورتنینگ در کیک روغنی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Wheat Bran (Unprocessed and Hydrothermal) and Replacement Level on Quantitative and Qualitative Characteristics of Kashk-e-Zard
اثر سبوس گندم (فرآیند نشده و هیدروترمال) و سطح جایگزینی بر خواص کمی و کیفی کشک زرد
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Assessment of ACE-inhibitory and Antioxidant Activities of the Peptide Fragments from Pumpkin Seeds
بررسی خصوصیات آنتی اکسیدانی و بازدارندگی آنزیم مبدل آنژیوتنسین اجزاء پپتیدی پروتئین آبکافت شده دانه کدو
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Comparison of Dietary Patterns in Patients with Bipolar Spectrum Disorders and Healthy Subjects: A Case-control Study
مقایسه الگوی غذایی بیماران مبتلا به اختلالات طیف دوقطبی و افراد سالم: مطالعه مورد-شاهدی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Assessment of an Information-motivation-Behavioral Skill Model in Women with BMI above 25 with Moderating Roles of Emotional Intelligence
آزمون مدل اطلاعات- انگیزش- مهارت‌ رفتاری با توجه به نقش تعدیل‌گر هوش هیجانی در زنان با شاخص توده بدنی بالای 25
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Lour Cheese Consumption on Indicators of Physical and Skill Fitness of Volleyball Girls: An Experimental-Interventional Study
تأثیر مصرف پنیر لور بر برخی شاخص‌های آمادگی جسمانی و مهارتی دختران والیبالیست: یک مطالعه مداخله ای-تجربی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Aerobic Interval Training with Citrus aurantium Consumption on Gene Expression of AMPK and PI3K in Liver Tissues of Elderly Rats
اثر تمرین تناوبی همراه با مصرف بهارنارنج بر بیان ژن‌های AMPK و PI3K در کبد موش‌های صحرایی سالمند ماده
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles