[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 597-591 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی شیوع سو‌ء‌تغذیه و عوامل مرتبط با آن در بیماران مراجعه‌کننده به برخی مراکز درمانی ایران و سایر نقاط دنیا
آرزو حقیقیان رودسری ، فرشته بایگی ، مریم شکوهی ، مرجان باژن ، آرش رشیدی*
چکیده:   (7711 مشاهده)
سوء‌تغذیه در بیماران پذیرش‌شده در بیمارستان و مراجعین به مراکز بهداشتی بسیار شایع است. اگر علائم سوء‌تغذیه مورد توجه قرار نگیرد، و یا با نشانه‌های بیماری اصلی فرد اشتباه شود، بهبودی به کندی صورت گرفته، زمان بستری در بیمارستان افزایش یافته و بیمار توانایی کمتری برای جراحی و تجویز دارو دارد. هدف این مقاله بررسی میزان شیوع سوء‌تغذیه در مراجعه‌کنندگان به برخی مراکز درمانی ایران و سایر کشورهای دنیا و مهم‌ترین عوامل مؤثر بر آن می‌باشد. مقالات بکار رفته در این مرور سیستماتیک از طریق جستجو در بانک‌های اطلاعاتی Medline, Iranmedex, SID, Magiran, Pubmed, Scopus و پایان‌نامه‌های موجود در این زمینه و با استفاده از کلیدواژه‌های مبتنی بر تزاروس مانند سوء‌تغذیه، بیمارستان، شیوع و مدیریت تغذیه‌ای بین سالهای 1984 و 2012 گردآوری شد. بر اساس مطالعات مرورشده، شیوع سوء‌تغذیه در افراد مراجعه‌کننده به مراکز درمانی و در بیمارانی که از این مراکز ترخیص می‌شوند، حدود 20 تا 50 درصد است. عواملی که در بروز سوء‌تغذیه در این بیماران دخیل هستند شامل عدم تشخیص صحیح سوء‌تغذیه در زمان پذیرش بیماران در مراکز درمانی، سن، جنس، سرطان، وجود عفونت، زمان طولانی بستری، دریافت ناکافی، سو‌ء‌هضم یا جذب، افزایش نیاز به دریافت مواد غذایی، افزایش از دست دادن مواد مغذی، بیماری و مصرف هم‌زمان داروها ارتباط دارد. در مراکز درمانی، بخش‌های پرخطر به جهت شیوع بیشتر سوء‌تغذیه شامل سالمندان، مراقبت‌های ویژه، نفرولوژی، داخلی، گوارش و جراحی قلب هستند. واژگان کلیدی: سوء‌تغذیه، بیمارستان، مراکز درمانی، شیوع
واژه‌های کلیدی: سوء‌تغذیه، بیمارستان، مراکز درمانی، شیوع
متن کامل [PDF 285 kb]   (3191 دریافت)    
نوع مقاله: مروري | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1391/12/20 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haghighian Roudsari A, Baygi F, Shokouhi M, Bazhan M, Rashidi A. Assessment of malnutrition prevalence and its related factors in the referred patients to the medical centers in Iran and some countries in the world. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (5) :591-597
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1056-fa.html

حقیقیان رودسری آرزو، بایگی فرشته، شکوهی مریم، باژن مرجان، رشیدی آرش. بررسی شیوع سو‌ء‌تغذیه و عوامل مرتبط با آن در بیماران مراجعه‌کننده به برخی مراکز درمانی ایران و سایر نقاط دنیا. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (5) :591-597

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1056-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710