[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1392 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 175-167 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان لیزینوآلانین در برخی شیرهای پاستوریزه و استریلیزه‌ی مصرفی شهر تهران در سال 1390
نسیم خورشیدیان ، اقدس تسلیمی* ، مرتضی مشایخ ، ابراهیم آزادنیا
چکیده:   (9713 مشاهده)
سابقه و هدف: فرایندهای حرارتی پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون در شیر به منظور افزایش ماندگاری آن مهم هستند، ولی به دلیل ایجاد ترکیبات شیمیایی با ایجاد اتصالات ثانویه اثرات نامطلوبی بر کیفیت تغذیه‌ای این فراورده‌ها می‌گذارند. به گونه‌ای که قابلیت دسترسی به اسیدهای آمینه ضروری کاهش می‌یابد ترکیب حاصل اثرات نفروتوکسیسیتی روی کلیه‌های انسان دارد. هدف این پژوهش، بررسی میزان لیزینوآلانین در شیرهای پاستوریزه و استریلیزه‌ی مصرفی شهر تهران در سال 1390بود. مواد و روشها: مقدار پروتئین در شیر خام، پاستوریزه و استریل با روش کلدال اندازه‌گیری شد. هیدرولیز پروتئین شیر، توسط اسید کلریدریک N 6 در دمای °C110 به مدت 22 ساعت انجام شد. پروتئین هیدرولیز شده در آب مقطر حل و pH آن به وسیله‌ی محلول هیدروکسید سدیم N12 به 9 رسانده شد. به منظور مشتق‌سازی لیزینوآلانین آزاد شده، به ml5/0 از محلول صاف شده، ml5/0 بافر بورات با 9=pH و ml1 محلول دانسیل کلراید اضافه شد. سپس در بن ماری 0C40 به مدت 60 دقیقه قرار داده شد و میزان لیزینوآلانین در نمونه‌ها با HPLC اندازه‌گیری شد. یافتهها: مقدار لیزینوآلانین اندازه‌گیری شده در نمونه‌ی شیر خام تهیه شده از یکی از کارخانه‌های لبنی و نمونه‌های شیر خام تهیه شده از مراکز فروش لبنیات به ترتیب صفر و mg/kg 5 بود. مقدار لیزینوآلانین اندازه‌گیری شده در شیرهای پاستوریزه در محدوده‌ی mg/kg86-34 و در نمونه‌های شیر استریل در محدوده‌‌ی mg/kg 233-112 بود. در بررسی اثر دوره‌ی نگهداری بر تغییرات لیزینوآلانین در شیر استریل در دمای °C25 و در روزهای 1، 7، 15، 30 و 60 مقدار لیزینوآلانین به تدریج افزایش یافت. نتیجه گیری: لیزینوآلانین در شیرهای پاستوریزه و استریلیزه‌ی مصرفی در شهر تهران وجود دارد و مقدار آن در شیرهای استریلیزه بیشتر از پاستوریزه است. علاوه بر این، مقایسه‌ی مقادیر لیزینوآلانین در شیرهای پاستوریزه و استریلیزه‌ی داخلی با سایر کشورها نشان می‌دهد که مقدار لیزینوآلانین در شیرهای مصرفی شهر تهران بیشتر است. با توجه به اثرات سوء این ترکیب و مصرف روزانه‌ی شیر توسط کودکان و افراد بزرگسال، کنترل ترکیب لیزینوآلانین در شیرهای پاستوریزه و استریل و کنترل دما و زمان در فرایندهای حرارتی ضروری است. واژگان کلیدی: شیر، پاستوریزاسیون، استریلیزاسیون، لیزینوآلانین، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
واژه‌های کلیدی: شیر، پاستوریزاسیون، استریلیزاسیون، لیزینوآلانین، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
متن کامل [PDF 250 kb]   (2970 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1392/5/15 | پذیرش: 1393/2/14 | انتشار: 1393/2/14
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khorshidian N, Taslimi A, Mashayekh M, Azadniya E. Determination of lysinoalanine in pasteurized and sterilized milks consumed in the city of Tehran, 2011. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 8 (1) :167-175
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1245-fa.html

خورشیدیان نسیم، تسلیمی اقدس، مشایخ مرتضی، آزادنیا ابراهیم. بررسی میزان لیزینوآلانین در برخی شیرهای پاستوریزه و استریلیزه‌ی مصرفی شهر تهران در سال 1390. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1392; 8 (1) :167-175

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1245-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710