[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 10، شماره 3 - ( پاییز 1394 ) ::
جلد 10 شماره 3 صفحات 107-101 برگشت به فهرست نسخه ها
فراوانی گونه‌های لیستریا در شیر خام و فراورده‌های لبنی سنتی در اصفهان
زهره عبدی مقدم ، احسان شاملو* ، امیر محمد مرتضویان ، محسن عاطفی
دانشجوی دکترای علوم و صنایع غذایی، ﮐﻤﯿﺘﻪ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت داﻧﺸﺠﻮﯾﺎن، اﻧﺴﺘﯿﺘﻮ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﺗﻐﺬﯾﻪای و ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬاﯾﯽ ﮐﺸﻮر، داﻧﺸﮑﺪه ﻋﻠﻮم ﺗﻐﺬﯾﻪ و ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬاﯾﯽ، داﻧﺸﮕﺎه ﻋﻠﻮم ﭘﺰﺷﮑﯽ ﺷﻬﯿﺪ ﺑﻬﺸﺘﯽ، ﺗﻬﺮان، اﯾﺮان ، e.shamloo@sbmu.ac.ir
چکیده:   (7541 مشاهده)
سابقه و هدف: باکتری لیستریا مونوسیتوژنز به دلیل مقاومت در برابر سرما، خشکی و پایداری در برابر استرس‌های اسمزی قابلیت رشد در مواد غذایی را داشته و موجب آلودگی می‌شوند. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی گونه‌های لیستریا در شیر خام و فراورده‌های لبنی سنتی غیرپاستوریزه انجام شد. مواد و روشها: در مجموع ۲۹۲ نمونه شیر خام و فراورده لبنی سنتی مورد آزمایش قرار گرفت. جداسازی توسط روش پیشنهادی سازمان کشاورزی آمریکاUSDA (United States Department of Agriculture) انجام شد، سپس لیستریا مونوسیتوژنز توسط روش‌های بیوشیمیایی و واکنش زنجیره‌ای پلیمراز PCR مورد شناسایی و تأیید قرار گرفت. یافتهها: از مجموع ۲۹۲ نمونه شیر خام و فراورده‌ی لبنی سنتی، ۲۱ نمونه (7/19%) آلوده به گونه‌های لیستریا بودند. بالاترین شیوع لیستریا مربوط به بستنی با (4/19%) ، خامه (1/11%) ، شیر خام (49/5%) و فرنی (4%) بود. هیچ‌کدام از نمونه‌های کره، کشک، دوغ و ماست آلوده به گونه‌های لیستریا نبودند. لیستریا اینوکوا با (44/5%) متداول‌ترین گونه‌ی جداسازی شده بود، سپس لیستریا مونوسیتوژنز با (36/1%) و لیستریا سلیجری با (3/0%) قرار دارد. نتیجه گیری: با توجه به مصرف شیر خام غیرپاستوریزه و استفاده از آن در فراورده‌های لبنی سنتی و همچنین عدم آگاهی در مورد لیستریوزیس، ضرورت دارد برنامه‌های آموزشی و اطلاع‌رسانی در این زمینه انجام شود. ضمناً لازم است در مورد مواد غذایی حساس و آماده‌ی مصرف، استاندارد جستجوی لیستریا اجباری شود. واژگان کلیدی: شیرخام، فراورده‌های لبنی سنتی ، لیستریا مونوسیتوژنز
واژه‌های کلیدی: شیرخام، فراورده‌های لبنی سنتی، لیستریا مونوسیتوژنز
متن کامل [PDF 203 kb]   (2687 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1393/8/27 | پذیرش: 1394/3/26 | انتشار: 1394/7/4
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdimoghadam Z, Shamloo E, mortazavian A, Atefi M. Frequency of Listeria Species in Raw Milk and Traditional Dairy Products in Isfahan, Iran. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2015; 10 (3) :101-107
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1798-fa.html

عبدی مقدم زهره، شاملو احسان، مرتضویان امیر محمد، عاطفی محسن. فراوانی گونه‌های لیستریا در شیر خام و فراورده‌های لبنی سنتی در اصفهان. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1394; 10 (3) :101-107

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1798-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 3 - ( پاییز 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660