[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 17، شماره 1 - ( بهار 1401 ) ::
جلد 17 شماره 1 صفحات 64-57 برگشت به فهرست نسخه ها
شیوع زبان جغرافیایی و ارتباط آن با حساسیت غذایی و سابقه خانوادگی در بیماران مراجعه کننده به دانشکده دندان پزشکی سمنان (سال 98-1397)
مریم جلیلی صدرآباد1 ، ابراهیم نورمحمدی1، راهب قربانی2 ، محدثه داوری* 3
1- دانشکده دندانپزشکی سمنان
2- بخش آمار و اپیدمیولوژی دانشکده پزشکی سمنان
3- استادیار بخش بیماری‌های دهان، فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران ، mdavari@semums.ac.ir
چکیده:   (526 مشاهده)
سابقه و هدف: علت زبان جغرافیایی ناشناخته است و مطالعات انجام شده در مورد ارتباط این ضایعه با حساسیت غذایی نیز بسیار اندک می‌باشد. بنابراین هدف این پژوهش بررسی شیوع زبان جغرافیایی و ارتباط آن با حساسیت غذایی و سابقه خانوادگی در بیماران مراجعه کننده به بخش بیماری‌های دهان، فک و صورت دانشکده دندان پزشکی سمنان بود.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی با روش نمونه گیری آسان  936 بیمار از بین بیماران با علت‌های مختلف مراجعه به بخش بیماری‌های دهان، فک و صورت دانشکده دندانپزشکی سمنان بین سال 97 تا 98 بر اساس معیار‌های ورود، فقدان بیماری پسوریازیس و سایر بیماری‌های مخاطی، انتخاب شدند. اطلاعات از طریق پرونده‌های موجود، معاینه بصری و پرسش از بیمار وارد چک لیست‌ها گردید. سن، جنس، سابقه حساسیت، سابقه فامیلی زبان جغرافیایی و وجود یا عدم وجود زبان جغرافیایی در افراد بررسی شد.
یافتهها: 8/8 % (82 نفر) به زبان جغرافیایی مبتلا بودند. میزان ابتلا به زبان جغرافیایی در افراد با حساسیت غذایی 54/2 برابر افراد بدون حساسیت غذایی و در زنان 05/2 برابر مردان بود. سن ارتباط معکوس داشت به طوری که فراوانی زبان جغرافیایی در سنین پایین بیشتر بود.
نتیجه گیری: طبق مطالعه حاضر زنان جوان تر که دارای حساسیت غذایی هستند احتمال خطر بیشتری برای مبتلا شدن به زبان جغرافیایی را دارند. بنابراین استفاده از رژیم‌های غذایی مناسب و غیر حساسیت زا و همچنین انجام تست حساسیت برای یافتن ماده آلرژن به این بیماران توصیه می‌گردد.
واژه‌های کلیدی: زبان جغرافیایی، حساسیت به غذا، سابقه خانوادگی، آتوپی
متن کامل [PDF 643 kb]   (75 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1400/2/19 | پذیرش: 1400/6/17 | انتشار: 1401/1/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jalili Sadrabad M, Nourmohammadi E, Ghorbani R, Davari M. Prevalence of Geographic Tongue and Its Relation with Food Allergy and Familial History in Patients Referred to Semnan Dental Faculty (2018–2019). Iranian J Nutr Sci Food Technol. 2022; 17 (1) :57-64
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3280-fa.html

جلیلی صدرآباد مریم، نورمحمدی ابراهیم، قربانی راهب، داوری محدثه. شیوع زبان جغرافیایی و ارتباط آن با حساسیت غذایی و سابقه خانوادگی در بیماران مراجعه کننده به دانشکده دندان پزشکی سمنان (سال 98-1397). علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1401; 17 (1) :64-57

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3280-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 1 - ( بهار 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4414