[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 17، شماره 1 - ( بهار 1401 ) ::
جلد 17 شماره 1 صفحات 29-19 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مصرف شیره انگور بر خستگی و کیفیت خواب در زنان مبتلا به سرطان پستان تحت پرتودرمانی-کارآزمایی بالینی کنترل شده-مقاله پایلوت
زهرا نظری1 ، زینب آلبوغبیش1، احسان حجازی* 2، زهرا شیخی مبارکه3، افشین رخشا1، محمد هوشیاری4، علیرضا بهرامی1
1- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
2- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، ehsanhejazi@sbmu.ac.ir
3- استادیار مرکز تحقیقات بیماری‌های پستان، پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی، تهران، ایران
4- ، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
چکیده:   (569 مشاهده)
سابقه و هدف: خستگی و اختلال خواب از عوارض جانبی ناشی از پرتو درمانی می‌باشد. شیره انگور یک محصول سنتی غنی از آنتی‌اکسیدان و پلی فنول است که اثرات مثبت آن در بهبود خستگی و اختلال خواب دیده شده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر مصرف شیره انگور بر خستگی و کیفیت خواب در زنان  مبتلا به سرطان پستان تحت پرتودرمانی می‌باشد.
مواد و روشها: در این کار آزمایی بالینی کنترل شده 44 زن مبتلا به سرطان پستان 70-18 سال به طور تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه 100 گرم شیره انگور از ابتدای درمان تا یک هفته پس آن (پنج هفته) مصرف کردند و به گروه کنترل دارونمایی داده نشد. نمره خستگی و کیفیت خواب پس از تکمیل پرسشنامه خستگی (MFSI-SF) و کیفیت خواب (PSQI) در ابتدا و انتهای مطالعه بین دو گروه ارزیابی و مقایسه شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با آزمون تی زوجی و تی مستقل انجام شد.
یافتهها: در این مطالعه با مصرف شیره انگور  مقیاس خستگی جسمی بین دو گروه تفاوت معنی‌داری داشت (05/0> P). ولی میزان خستگی کلی بین دو گروه معنی‌دار نشد (05/0 P). همچنین با بررسی امتیازات مربوط به کیفیت خواب نشان داده شد که مقیاس اختلال خواب گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی‌داری کاهش یافته است (05/0> P ) ولی در کیفیت کلی خواب یا PSQI  تفاوت معنی‌داری بین دو گروه مشاهده نشد (05/0 P).
نتیجه گیری: یافته‌های مطالعه حاضر حاکی از آن است که مصرف شیره انگور می‌تواند برخی از عوارض ناشی پرتو درمانی (خستگی جسمی و اختلال خواب)  را  در زنان مبتلا به سرطان پستان کاهش دهد.
واژه‌های کلیدی: سرطان پستان، پرتو درمانی، شیره انگور، خستگی، کیفیت خواب
متن کامل [PDF 797 kb]   (127 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1400/5/1 | پذیرش: 1400/6/13 | انتشار: 1401/1/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nazari Z, Alboghobeish Z, Hejazi E, Sheikhi Mobarakeh Z, Rakhsha A, Houshyari M et al . Effects of Grape Juice Consumption on Fatigue and Sleep Quality in Women with Breast Cancer During Radiation Therapy-Controlled Clinical Trial-Pilot Article. Iranian J Nutr Sci Food Technol. 2022; 17 (1) :19-29
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3327-fa.html

نظری زهرا، آلبوغبیش زینب، حجازی احسان، شیخی مبارکه زهرا، رخشا افشین، هوشیاری محمد و همکاران.. تأثیر مصرف شیره انگور بر خستگی و کیفیت خواب در زنان مبتلا به سرطان پستان تحت پرتودرمانی-کارآزمایی بالینی کنترل شده-مقاله پایلوت. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1401; 17 (1) :29-19

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3327-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 1 - ( بهار 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4414