[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 56-47 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر تیمار فراصوت روی افزایش پایداری شیر کاکائو
محبوبه استاد زاده ، سلیمان عباسی* ، محمدرضا احسانی
چکیده:   (12046 مشاهده)
سابقه و هدف: جلوگیری از ناپایداری فیزیکی شیر کاکائو یکی از چالش‌های بزرگ صنایع شیر است. در پژوهش حاضر، تأثیر تیمار فراصوت به عنوان یک روش فیزیکی جدید بر افزایش پایداری شیر کاکائو در حضور و عدم حضور پایدارکننده مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: تأثیر امواج فراصوت در توان‌های 24، 72 و 120 وات، زمان‌های 2، 6 و 10 دقیقه و دماهای 25، 45 و 65 درجه سانتی‌گراد طی 30 روز ارزیابی شد. کاپا-کاراگینان در غلظت‌های صفر، 010/0، 015/0 و 020/0 درصد، در حضور شکر (7 درصد) و عدم حضور آن به نمونه‌ها اضافه ‌شد. یافتهها: : با افزایش شدت و زمان تیمار فراصوت، حجم فاز شیری کاهش و فاز کاکائویی افزایش یافت. کاپا-کاراگینان در بیشترین غلظت (020/0 درصد) به مدت 30 روز از ایجاد رسوب و دوفاز شدن جلوگیری کرد، در حالی‌که نمونه‌ شاهد با 040/0 درصد کاراگینان بعد از 30 روز رسوب کرد. شکر نیز سبب بهبود پایداری شیر کاکائو شد. حجم فاز شیری در حضور 020/0 درصد کاپا-کاراگینان بعد از 30 روز در دمای Cº45 کمتر از دماهای دیگر بود. نتیجه گیری: به ‌نظر می‌رسد که امواج فراصوت سبب شکستن شبکه کاپا-کاراگینان می‌شود. این تأثیر با افزایش دما بیشتر شد. کاویتاسیون (حفره‌زایی) با به دام انداختن ملکول‌های هوا در شبکه کاپا-کاراگینان به تضعیف قدرت شبکه منجر شد. واژگان کلیدی: شیر کاکائو، فراصوت، پایدارسازی، هیدروکلوئید، کاراگینان
واژه‌های کلیدی: شیر کاکائو، فراصوت، پایدارسازی، هیدروکلوئید، کاراگینان
متن کامل [PDF 386 kb]   (3157 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1391/3/24 | انتشار: 1391/3/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ostadzadeh M, Abbasi S, Ehsani M. Effects of ultrasound treatment on stability of cocoa-flavored milk . Iranian J Nutr Sci Food Technol 2012; 7 (2) :47-56
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-769-fa.html

استاد زاده محبوبه، عباسی سلیمان، احسانی محمدرضا. تأثیر تیمار فراصوت روی افزایش پایداری شیر کاکائو . علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (2) :47-56

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-769-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660