[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 18، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) ::
جلد 18 شماره 3 صفحات 79-71 برگشت به فهرست نسخه ها
غربالگری تولید اسیدهای چرب به ‌وسیله بیفیدوباکترلاکتیس در بسترکنجاله سویا
سمین رفیع آذری ، محمد حجت الاسلامی ، زینب السادات ابراهیم زاده موسوی* ، حسین کیانی ، سید محمد علی جلالی
استادیار، آزمایشگاه زیست فراوری و زیست سنجش، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. ، Zeinab.mosavi@ut.ac.ir
چکیده:   (1014 مشاهده)
سابقه و هدف: تولید  زیستی اسیدهای آلی به ­روش تخمیر میکروبی با استفاده از بستر جامد روشی ایمن، ارزان و آسان در جهت تولید اسیدهای چرب می­باشد. هدف این مطالعه، استفاده از خمیرکنجاله سویا به عنوان بستر جامد  جهت کشت پروبیوتیک و  تجزیه و تحلیل رفتار بیفیدوباکتر لاکتیس در بستر جامد جهت تولید اسیدهای چرب بود.
مواد و روشها: خمیر همگن شده کنجاله سویا با میزان رطوبت (65%) برای تخمیر در بستر جامد آماده گردید. سپس، در سطح (4%) به محیط کشت تلقیح شد. در نهایت، در دمای 37 درجه سانتی‌گراد‌ برای استفاده در این نوع تخمیر گرمخانه‌گذاری شد.
یافتهها: جمعیت باکتری پس از رشد طی 24 ساعت باعث افزایش جمعیت میکروبی، به میزان log CFU/g 98/9 و افت PH. تا سطح 1/5 دردمای 37 درجه سانتی‌گراد‌ شد. بعلاوه ، با تغییرات پروفایل اسیدهای چرب منجر به افزایش درصد اسیدهای چرب اشباع نسبت به اسیدهای چرب غیراشباع و کاهش بیشتر چربی‏های امگا 3 نسبت به امگا 6 شد.
نتیجه گیری: خمیر سویای انتخاب شده می‌تواند به عنوان حامل پروبیوتیک برای تولید اسیدهای چرب مورد استفاده قرار گیرد. زیرا میکروارگانیسم‌ قادراست، بستر را برای افزایش ویژگی‌های تغذیه‌ای و عملکردی خود تغییر دهد که این امر باعث می‌شود کنجاله سویا به محصولی جذاب‌تر جهت عرضه محصولات جدید به بازار برای مصرف‌کنندگان تبدیل شود.
واژه‌های کلیدی: بیفیدوباکترلاکتیس، پروبیوتیک، اسیدهای چرب، کنجاله سویا، تخمیر حالت جامد
متن کامل [PDF 846 kb]   (318 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1401/12/23 | پذیرش: 1402/4/21 | انتشار: 1402/7/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rafi Azari S, Hojjatol Esalami M, Ebrahimzadeh Mousavi Z, Kiani H, Jalali M. Screening of Fatty Acid Production by Bifidobacterium lactis in Soybean Cakes. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2023; 18 (3) :71-79
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3650-fa.html

رفیع آذری سمین، حجت الاسلامی محمد، ابراهیم زاده موسوی زینب السادات، کیانی حسین، جلالی سید محمد علی. غربالگری تولید اسیدهای چرب به ‌وسیله بیفیدوباکترلاکتیس در بسترکنجاله سویا. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1402; 18 (3) :71-79

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3650-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4692