استادیار، آزمایشگاه زیست فراوری و زیست سنجش، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. ، Zeinab.mosavi@ut.ac.ir
چکیده: (1014 مشاهده)
سابقه و هدف:تولید زیستی اسیدهای آلی به روش تخمیر میکروبی با استفاده از بستر جامد روشی ایمن، ارزان و آسان در جهت تولید اسیدهای چرب میباشد. هدف این مطالعه، استفاده از خمیرکنجاله سویا به عنوان بستر جامد جهت کشت پروبیوتیک و تجزیه و تحلیل رفتار بیفیدوباکتر لاکتیس در بستر جامد جهت تولید اسیدهای چرب بود. مواد و روشها:خمیر همگن شده کنجاله سویا با میزان رطوبت (65%) برای تخمیر در بستر جامد آماده گردید. سپس، در سطح (4%) به محیط کشت تلقیح شد. در نهایت، در دمای 37 درجه سانتیگراد برای استفاده در این نوع تخمیر گرمخانهگذاری شد. یافتهها:جمعیت باکتری پس از رشد طی 24 ساعت باعث افزایش جمعیت میکروبی، به میزان log CFU/g 98/9 و افت PH. تا سطح 1/5 دردمای 37 درجه سانتیگراد شد. بعلاوه، با تغییرات پروفایل اسیدهای چرب منجر به افزایش درصد اسیدهای چرب اشباع نسبت به اسیدهای چرب غیراشباع و کاهش بیشتر چربیهای امگا 3نسبت به امگا 6 شد. نتیجه گیری:خمیر سویای انتخاب شده میتواند به عنوان حامل پروبیوتیک برای تولید اسیدهای چرب مورد استفاده قرار گیرد. زیرا میکروارگانیسم قادراست، بستر را برای افزایش ویژگیهای تغذیهای و عملکردی خود تغییر دهد که این امر باعث میشود کنجاله سویا به محصولی جذابتر جهت عرضه محصولات جدید به بازار برای مصرفکنندگان تبدیل شود.
Rafi Azari S, Hojjatol Esalami M, Ebrahimzadeh Mousavi Z, Kiani H, Jalali M. Screening of Fatty Acid Production by Bifidobacterium lactis in Soybean Cakes. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2023; 18 (3) :71-79 URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3650-fa.html
رفیع آذری سمین، حجت الاسلامی محمد، ابراهیم زاده موسوی زینب السادات، کیانی حسین، جلالی سید محمد علی. غربالگری تولید اسیدهای چرب به وسیله بیفیدوباکترلاکتیس در بسترکنجاله سویا. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1402; 18 (3) :71-79