[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: View This Issue in Alternative Language Export Journal XML Articles RSS دوره 20، شماره 2 - ( 4-1404 ) ::
برگشت به فهرست نسخه ها

 مقالات تحقیقی
XML ارتباط دریافت آنتی اکسیدان های غذایی با خطر بروز سنگ کیسه صفرا: یک مطالعه مورد - شاهدی ص. 6-1
[English Abstract] آرین سراج ، علیرضا علیخانی ، امیر صادقی ، آزیتا حکمت دوست ، مولود قربانی ، زهرا یاری*
چکیده (105 مشاهده)   |   متن کامل (PDF) (44 دریافت)     |   چکیده گرافیکی   |   نکات برجسته

  • دریافت ویتامین A و کاروتنوئیدها به‌طور معناداری با کاهش خطر ابتلا به بیماری سنگ کیسه صفرا مرتبط است.
  • دریافت ویتامین های آنتی اکسیدانی از جمله ویتامین E و C می تواند با کاهش خطر سنگ کیسه صفرا همراه باشد.
  • ارتباط معکوس بین مصرف روی، سلنیوم، منگنز و منیزیم و کاهش خطر GSD وجود دارد.
  • رژیم غذایی غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها می‌تواند به‌عنوان یک استراتژی مؤثر در پیشگیری از GSD به‌ویژه در افراد در معرض خطر از جمله زنان و افراد دارای نمایه توده بدنی بالا پیشنهاد شود.

XML تأثیر 8 هفته دویدن اینتروال شدید همراه با دریافت مکمل ویتامین D بر سطوح VEGF و IL-6 در زنان دارای کمبود ویتامین D ص. 16-7
[English Abstract] بهراد رشیدی ، معصومه حبیبیان* ، سیدجعفر موسوی
چکیده (98 مشاهده)   |   متن کامل (PDF) (32 دریافت)     |   چکیده گرافیکی   |   نکات برجسته

  • افراد چاق بیشتر در معرض خطر داشتن سطوح سرمی پایین‌تر ویتامین  D، به دلیل تجمع بیش از حد چربی هستند.
  • کمبود ویتامین D با اختلال در عملکرد اندوتلیال و بروز بیماری‌های قلبی عروقی نیز مرتبط است.
  • تمرین دویدن اینتروال شدید می‌تواند به کاهش سطوح  IL-6  و تنظیم مثبت VEGF در زنان جوان کم‌تحرک دارای نقص ویتامین D کمک نماید.
  • مصرف هفتگی ویتامین D با دوز بالا ممکن است منجر به بهبود عملکرد اندوتلیال در شرایط اضافه وزتی همراه با نقص ویتامین D شود.
  • افزایش پتانسیل ضدالتهابی بواسطه مداخله‌های HIIT با و بدون دریافت ویتامین D می‌تواند در کاهش التهاب و بهبود آنژیوژنز در وضعیت کمبود ویتامین D موثر باشد.

XML تأثیر تعاملی مصرف مکمل آستازانتین و تمرین مقاومتی بر نشانگرهای التهابی منتخب در سرم مردان بدنساز ص. 28-17
[English Abstract] فرشته شهیدی ، عباس شاهقلیان ، نرگس شاهقلیان*
چکیده (476 مشاهده)   |   متن کامل (PDF) (112 دریافت)     |   چکیده گرافیکی   |   نکات برجسته

  • مصرف مکمل آستازانتین به میزان 12 میلی­گرم، نتایج امیدوارکننده‌ای بر کاهش نشانگرهای التهابی در سرم مردان بدنساز پس از هشت هفته تمرین‌های مقاومتی نشان داد.
  • مصرف آستازانتین پس از هشت هفته تمرین‌های مقاومتی موجب کاهش معنی‌دار مقدار نشانگر التهابیTNF-α  شد.
  • تجویز آستازانتین بر پایه اسید لینولئیک نسبت به مصرف دارونما، کاهش معنی‌داری بر میزان نشانگر التهابی  CKMMداشت.
  • مصرف آستازانتین همراه با هشت هفته تمرین‌های مقاومتی موجب افزایش میزان 1RM، در هر دو گروه مکمل و دارونما شد و تفاوت معنی‌داری بین دو گروه مکمل و دارونما مشاهده نشد.

XML ارزشیابی کیفیت برنامه کارآموزی در عرصه تغذیه جامعه دانشجویان کارشناسی علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با استفاده از الگوی CIPP ص. 43-29
[English Abstract] آرزو رضازاده ، مرجان باژن* ، نسرین امیدوار ، فرزانه شهردمی ، زهرا ویسی ، مرجان نقوی ، زهره ادب
چکیده (98 مشاهده)   |   متن کامل (PDF) (39 دریافت)     |   چکیده گرافیکی   |   نکات برجسته

  • ارتقای کیفیت کارآموزی در عرصه تغذیه جامعه، مستلزم تمرکز آن بر نیازهای بازار کار و تقویت مهارت‌های عملی دانشجویان است.
  •  ارزیابی دانشجویان از برنامه کارآموزی در عرصه‌های مختلف (روستا، شهر، شهرستان) بسیار مثبت بود (کسب میانگین امتیاز بالای 80 از 100).
  •  هماهنگی بین دانشکده و محیط‌های کارآموزی، همراهی مستمر مربیان مجرب، روش‌های آموزشی کارآمد و اجرای دقیق برنامه، از نقاط قوت دوره بود.

XML بررسی ارتباط سواد سلامت مادران با شاخص‌های تن‌سنجی سلامت کودکان ص. 55-45
[English Abstract] نسترن جعفریان ، سعید کسائیان ، علی فخر موحدی ، سیف الله علائی* ، مجید میرمحمدخانی
چکیده (81 مشاهده)   |   متن کامل (PDF) (40 دریافت)     |   چکیده گرافیکی   |   نکات برجسته

  • گسترش سطح سواد عمومی و بهبود زیرساخت‌های فضای مجازی در افزایش سطح سواد سلامت جامعه مؤثر بوده است‌.
  • سواد سلامت مادران می تواند در شاخص‌های تن‌سنجی به‌ویژه رشد وزنی کودکان تأثیرگذار باشد‌.
  • سواد سلامت مادران ممکن است در برقراری الگوی مناسب تغذیۀ کودکان تأثیرگذار باشد‌.
  • شاخص قد کودکان در وضعیت مناسبی قرار داشته؛ لیکن درخصوص افزایش وزن کودکان نگرانی وجود دارد.

XML مطالعه In-Silico اتصال آپتامر-سافرانال با استفاده از داکینگ مولکولی و شبیه‌سازی دینامیک مولکولی ص. 68-57
[English Abstract] زهرا محمدی ، سید مهدی جعفری* ، مهدی کاشانی نژاد
چکیده (98 مشاهده)   |   متن کامل (PDF) (32 دریافت)     |   چکیده گرافیکی   |   نکات برجسته

  • سافرانال فراوان­ترین ترکیب فرار و عامل اصلی عطر زعفران می­باشد که با تشخیص آن می­توان کیفیت زعفران را پایش نمود.
  • از داکینگ و شبیه‌سازی دینامیک مولکولی برای تحلیل برهم­کنش‌های میان سافرانال (لیگاند) و آپتامرهای ssDNA و ssRNA (گیرنده) استفاده شد.
  • این مطالعه آپتامرهای مناسب را با قابلیت اتصال مؤثر به سافرانال، با تمرکز بر میل ترکیبی و پایداری دینامیکی شناسایی کرد.
  • آپتامرssRNA  8D2B قوی‌ترین میل اتصال را داشت، درحالی­که آپتامرssDNA  6J2W پایداری بیشتری در شبیه‌سازی‌های دینامیک مولکولی نشان داد.
  • آپتامرssDNA  6J2W یک کاندید امیدوارکننده برای توسعه سنسورهای مبتنی بر آپتامر برای تشخیص سافرانال می­تواند باشد.

XML ارزیابی پذیرش مصرف‌ گوشت بره پوشش دهی شده با موسیلاژ بارهنگ سرنیزه ای حاوی باکتری پروبیوتیک Lacticaseibacillus rhamnosus CWKu-12: یک مطالعه تجربی و مدل سازی ص. 81-69
[English Abstract] عباس میرزایی* ، عباس عبدشاهی ، بهروز علیزاده بهبهانی ، فرشته فلاح
چکیده (104 مشاهده)   |   متن کامل (PDF) (43 دریافت)     |   چکیده گرافیکی   |   نکات برجسته

  • با اندازه ­گیری پارامترهای جمعیت میکروبی (شمارش کلی و باکتری های سرمادوست)، pH، رطوبت، سختی و وضعیت اکسیداسیون (عدد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید) می­توان پذیرش مصرف کنندگان را پیش ­بینی کرد.
  • مدل رگرسیون فرایند گاوسی (GPR) جهت پیش ­بینی پذیرش مصرف­ کنندگان گوشت بره با پوشش خوراکی از دقت بالایی برخوردار است.
  • پارامترهای عدد پراکسید، باکتری های سرمادوست و درصد رطوبت در ارزیابی پذیرش مصرف­کنندگان گوشت بره با پوشش خوراکی بیشترین تأثیر را دارند.


 مقاله مروری
XML بررسی نظام مند کاربرد پست بیوتیک ها به عنوان ترکیبات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی در بسته بندی محصولات گوشتی ص. 97-83
[English Abstract] عارف عادلی مسبب ، غزاله اسلامیان* ، نگین مجدی
چکیده (102 مشاهده)   |   متن کامل (PDF) (40 دریافت)     |   نکات برجسته
  • بسته بندی حاوی پست بیوتیک بر پایداری میکروبی محصولات گوشتی می­تواند اثرگذار باشد.
  • بسته بندی حاوی پست بیوتیک بر ارتقاء ویژگی­های آنتی اکسیدانی محصولات گوشتی می­تواند اثرگذار باشد.
  • بسته بندی حاوی پست بیوتیک بر بهبود خواص حسی (طعم، رنگ و ...) می­تواند اثرگذار باشد.

برگشت به فهرست نسخه ها
Export as: HTML | XML | RSS
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 51 queries by YEKTAWEB 4714