Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 6, Number 2 (2011-6)


Determinants of inflammation and systolic blood presure in women with central obesity: a cross-sectional study
عوامل تعیین کننده التهاب و فشارخون سیستولی در زنان با چاقی شکمی: یک مطالعه مقطعی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of soy-protein isolate coating on the properties of French fries using response surface methodology
مطالعه اثر پوشش بر پایه ایزوله پروتئین سویا بر خواص خلال سیب‌زمینی سرخ شده با استفاده از روش پاسخ سطح
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Association between duration of breastfeeding and subsequent overweight and obesity in female adolescents
ارتباط مدت زمان تغذیه با شیر مادر و شیوع اضافه وزن و چاقی در نوجوانی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Selection of a mathematical model for drying kinetics of sour cherry (Prunus cerasus L.) in a microwave-vacuum dryer
انتخاب مدل ریاضی برای سینتیک خشک‌ کردن میوه آلبالو در خشک‌کن مایکروویو-خلأ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Association of energy-protein malnutrition with risk factors of cardiovascular diseases in hemodialysis patients
بررسی رابطه سوء‌تغذیه انرژی- پروتئین با عوامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی در بیماران همودیالیزی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Influence of three types of Iranian gum tragacanths on rheological properties and stabilization of fat-free Doogh, an Iranian yoghurt drink
تأثیر سه گونه کتیرای ایرانی بر ویژگی‌های رئولوژیک و پایداری دوغ بدون چربی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Comparison of the effects of canola oil with sunflower oil on blood pressure, lipid profile, apoproteins, lipoprotein(a), total antioxidant capacity, and CRP in hyperlipidemic postmenopausal women
مقایسه اثرات مصرف روغن کانولا و روغن آفتابگردان بر فشار خون، غلظت چربی‌ها، آپوپروتئین‌ها، لیپوپروتئین (a) ، ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی و CRP سرم زنان یائسه هیپرلیپیدمیک
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Antibacterial and antioxidant activities of shallot extract (Allium ascalonicum) on rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) during chilled
اثر ضد ‌باکتریایی و ضد اکسیداسیونی عصاره موسیر بر زمان ماندگاری ماهی قزل‌آلای ‌رنگین‌کمان در شرایط نگهداری سرد (1±4 درجه سانتی‌گراد)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles