Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 18, Number 1 (2023-3)


Use of Temperature-controlled Ionic Liquid-assisted Dispersive Liquid-Liquid Microextraction Method for the Detection of Amoxicillin, Cloxacillin and Erythromycin Residues in Cow Milk using High Performance Liquid Chromatography
کاربرد روش میکرو استخراج مایع-مایع پخشی کنترل شده با دما با استفاده از مایعات یونی در اندازه‌گیری باقیمانده‌های آموکسی‌سیلین، کلوگزاسیلین و اریترومایسین در نمونه‌های شیر گاو با استفاده از کروماتوگرافی‌مایع با کارائی بالا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of the Effects of Methylcellulose and Carrageenan Use on Textural, Physicochemical and Sensory Characteristics of Chicken Nuggets
بررسی تأثیر استفاده از متیل سلولز و کاراگینان بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی ناگت مرغ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Use of Aloe Vera-based Edible Coating Containing Nanoemulsion of Ginger Essential Oil to Extend Trout Fillet Shelf-life
کاربرد پوشش خوراکی بر پایه ژل آلوئه ورا حاوی نانوامولسیون اسانس زنجبیل جهت افزایش ماندگاری فیله ماهی قزل آلا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Simultaneous Analysis of Metabolite Residues from Degradation of Dithiocarbamates in Cereals Using Liquid Chromatography Coupled with Tandem Mass Spectrometry
آنالیز همزمان باقیمانده ی متابولیت های حاصل از تجزیه دی تیوکاربامات ها در غلات با استفاده از دستگاه کروماتوکرافی مایع همراه با طیف سنجی جرمی متوالی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Production of Protein-Polysaccharide Fibers Containing Omega-3 Fatty Acids Using Electrospinning Method and Determination of Optimal Process Conditions with Response Surface Methodology
تولید الیاف پروتئین-پلی‌ساکارید حاوی اسید چرب امگا-3 به روش الکتروریسی و تعیین شرایط بهینه فرایند با استفاده از روش سطح پاسخ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Replacing Breadcrumbs and Soy Protein with Teff (Eragrostis tef) Flour on Physicochemical and Sensory Characteristics of Typical Hamburgers
بررسی تأثیر جایگزینی آرد سوخاری و کنجاله سویا با آرد تف ) Eragrostis tef) بر ویژگی‌های فیزیکی -شیمیایی و حسی همبرگر معمولی (30 درصد گوشت)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Modification and Development of Protocols for the Content Analysis of the Food Advertisements in Mass Media and School Surroundings in Iran
تعدیل و توسعه شیوه نامه تحلیل محتوای آگهی‌های تبلیغاتی محصولات غذایی در رسانه های جمعی و محیط اطراف مدارس در ایران
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Diet Diversity Score Elderly Living in Tehran City and its Related Demographic and Socio-economic Factors, 2017 and 2021: A Longitudinal Study
امتیاز تنوع غذایی سالمندان ساکن شهر تهران و عوامل جمعیت شناختی و اجتماعی- اقتصادی مرتبط با آن در سا‌ل‌های 1396 و 1400: یک مطالعه طولی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of L-citrulline on Oxidative Stress Markers Following High Intensity Interval Exercises in Hypertensive Patients
تأثیر مصرف ال سیترولین بر شاخص‌های استرس اکسایشی پس از فعالیت شدید در افراد دارای فشار خون بالا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Meat Consumption on Multiple Sclerosis: A Systematic Review and Meta-analysis
ارتباط نوع گوشت مصرفی و ابتلا به مولتیپل اسکلروزیس: یک مطالعه مرور سیستماتیک و متاانالیز مطالعات مورد شاهدی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles