Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 18, Number 2 (2023-7)


Effects of Sargassum illicifolium, Ulva lactuca and Gracilaria cortica Algae on Physicochemical and Microbial Characteristics of Processed Fruits
تأثیر جلبک‌های سارگاسوم ایلیسیفولیوم، اولوا لاکتوکا و گراسیلاریا کورتیکا بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و میکروبی میوه‌های فرآوری‌شده
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Antimicrobial and Antioxidant Effects of Essential Oil Nanoemulsion of Heracleum persicum on Quality and Shelf-life of Shrimp Nuggets
اثر ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی نانوامولسیون اسانس گل پر بر خصوصیات کیفی و ماندگاری ناگت میگو
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of Frequency and Antimicrobial Resistance Patterns of Shiga Toxigenic Escherichia coli in Vegetable Samples from Tehran, Iran
بررسی فراوانی و الگوی مقاومت دارویی اشرشیاکلی شیگاتوکسیژنیک در نمونه‌های سبزیجات شهر تهران
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Microwave Pretreatment on Qualitative Characteristics of French Fries during Deep Fat Frying
تأثیر پیش تیمار مایکروویو بر خصوصیات کیفی خلال سیب زمینی طی سرخ کردن عمیق
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of Antioxidant Characteristics and In Vitro Protoscolicidal Effects of Aqueous, Alcoholic and Hydroalcoholic Extracts of Allium Jesdianum Against Protoscoleces of Echinococcus granulosus
بررسی خواص آنتی اکسیدانی و اثر عصاره‌ های آبی، الکلی و هیدروالکلی گیاه بن سرخ (Allium jesdianum) بر غیرفعال کردن پروتواسکولکس های اکینوکوکوس گرانولوزوس در شرایط آزمایشگاهی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of native Iranian Probiotics on Hydrolysis of Wheat Gliadin with the Aim of Decreasing Celiac Disease Symptoms
اثر پروبیوتیک‌های بومی ایران بر هیدرولیز گلیادین گندم با هدف کاهش علائم بیماری سلیاک
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Study of Antimicrobial and Antioxidant Effects and Phytochemical Characteristics of Matricaria recutita L, Nigella sativa L., Fumaria parviflora Lam and Myrtus communis L. Extracts on Pathogenic Bacteria from Human Blood and Urine Cultures
بررسی خواص ضد میکروبی، آنتی‌اکسیدانی و فیتوشیمیایی، عصاره بابونه، سیاه دانه، شاه‌تره و مورد بر روی باکتری های بیماری زای جدا شده از نمونه های کشت خون و ادرار
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Explaining Perspectives of Iranian Instagram Social Media Users about Dairy Product Consumption
تبیین دیدگاه‌های کاربران ایرانی شبکه اجتماعی اینستاگرام در مورد مصرف لبنیات
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Assessment of Eating Occasions, Number of Meals and Snack and Energy Intake and Their Relationships with Metabolic Syndrome in Shift and Fixed Workers of Bandar Mahshahr Petrochemical Company, Bandar Mahshahr, Iran
بررسی ارتباط تعداد رخدادهای خوردن، تعداد وعده‌های غذایی و سهم انرژی دریافتی از آنها با سندروم متابولیک در کارکنان نوبت‌کار و ثابت‌کار شرکت پتروشیمی بندرماهشهر
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Aerobic Exercises with Tryptophan Supplementation on Enzymatic Antioxidant Defense and Lipid Peroxidation in Brain Tissues of Elderly Rats Fed with High-Fat Diets
تأثیر تمرین هوازی همراه با مصرف مکمل تریپتوفان بر دفاع آنتی‌اکسیدانی آنزیمی و پراکسیداسیون لیپیدی در بافت مغز رت‌های سالمند تغذیه‌شده با غذای پرچرب
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles