[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 590-579 برگشت به فهرست نسخه ها
پروبیوتیک‌ها و خواص سلامت‌بخش آن‌ها
شیرین مال گنجی ، محمد جواد ایوانی ، سارا سهراب وندی* ، امیر محمد مرتضویان
چکیده:   (7595 مشاهده)
پروبیوتیک از کلمه‌ی لاتین «Pro» به معنی "برای" و کلمه‌ی یونانی «biotic» به معنی "زندگی" مشتق شده است. این اصطلاح، به ارگانیسم‌های زنده‌ای اطلاق می‌شود که در صورت مصرف به میزان لازم، دارای اثرات سلامت‌بخش بر روی بدن میزبان می‌باشند. اهمیت این میکروارگانیسم‌ها و خواص سلامت‌بخش آن‌ها منجر به افزایش محصولات جدید فراسودمند از جمله فراورده‌های پروبیوتیک گردیده است. بنابراین هدف این مقاله، بررسی اجمالی خواص سلامت‌بخش پروبیوتیک‌ها است. از اثرات سلامت‌بخش پروبیوتیک‌ها می‌توان به خواص پادجهش‌زا و پادسرطان‌زا، تحریک، تقویت و تنظیم سیستم ایمنی، خواص پاد عفونتی در پیشگیری از عفونت‌های روده‌ای، عفونت جهاز ادراری و عفونت‌های دهان و دستگاه تنفسی، کاهش کلسترول سرم، بهبود عدم تحمل لاکتوز و افزایش ارزش تغذیه‌ای اشاره نمود. خواص سلامت‌بخش پروبیوتیک‌ها و اثرات مفید آن‌ها بر روی بدن میزبان، با مصرف فراورده‌های پروبیوتیک همراه است. اگرچه، ارائه نتایج قطعی در مورد تمامی اثرات سلامت‌بخش این میکروارگانیسم‌ها به دلیل خطاهای تصادفی نظیر ثابت نبودن شرایط آزمایشگاهی و نیز نژادهای گوناگون باکتریایی، نیازمند شرایط پژوهشی دقیق‌تری می‌باشد. واژگان کلیدی: پروبیوتیک‌ها، خواص سلامت بخش، فراسودمند
واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک‌ها، خواص سلامت بخش، فراسودمند
متن کامل [PDF 494 kb]   (12020 دریافت)    
نوع مقاله: مروري | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1391/12/20 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mal-Ganji S, Eivani M, Sohrabvandi S, Mortazavian A. Health related aspects of probiotics. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (5) :579-590
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1055-fa.html

مال گنجی شیرین، ایوانی محمد جواد، سهراب وندی سارا، مرتضویان امیر محمد. پروبیوتیک‌ها و خواص سلامت‌بخش آن‌ها. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (5) :579-590

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1055-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645