پروبیوتیکها و خواص سلامتبخش آنها
|
شیرین مال گنجی ، محمد جواد ایوانی ، سارا سهراب وندی* ، امیر محمد مرتضویان |
|
|
چکیده: (7595 مشاهده) |
پروبیوتیک از کلمهی لاتین «Pro» به معنی "برای" و کلمهی یونانی «biotic» به معنی "زندگی" مشتق شده است. این اصطلاح، به ارگانیسمهای زندهای اطلاق میشود که در صورت مصرف به میزان لازم، دارای اثرات سلامتبخش بر روی بدن میزبان میباشند. اهمیت این میکروارگانیسمها و خواص سلامتبخش آنها منجر به افزایش محصولات جدید فراسودمند از جمله فراوردههای پروبیوتیک گردیده است. بنابراین هدف این مقاله، بررسی اجمالی خواص سلامتبخش پروبیوتیکها است.
از اثرات سلامتبخش پروبیوتیکها میتوان به خواص پادجهشزا و پادسرطانزا، تحریک، تقویت و تنظیم سیستم ایمنی، خواص پاد عفونتی در پیشگیری از عفونتهای رودهای، عفونت جهاز ادراری و عفونتهای دهان و دستگاه تنفسی، کاهش کلسترول سرم، بهبود عدم تحمل لاکتوز و افزایش ارزش تغذیهای اشاره نمود.
خواص سلامتبخش پروبیوتیکها و اثرات مفید آنها بر روی بدن میزبان، با مصرف فراوردههای پروبیوتیک همراه است. اگرچه، ارائه نتایج قطعی در مورد تمامی اثرات سلامتبخش این میکروارگانیسمها به دلیل خطاهای تصادفی نظیر ثابت نبودن شرایط آزمایشگاهی و نیز نژادهای گوناگون باکتریایی، نیازمند شرایط پژوهشی دقیقتری میباشد.
واژگان کلیدی: پروبیوتیکها، خواص سلامت بخش، فراسودمند |
|
واژههای کلیدی: پروبیوتیکها، خواص سلامت بخش، فراسودمند |
|
متن کامل [PDF 494 kb]
(12020 دریافت)
|
نوع مقاله: مروري |
موضوع مقاله:
صنايع غذايي دریافت: 1391/12/20 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|