[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 785-777 برگشت به فهرست نسخه ها
طراحی مدل انعطاف‌پذیر ردیابی محصولات غذایی درطول زنجیره تأمین
سامان سیادتی ، حسن حاله ، مریم سلیمانی*
چکیده:   (7598 مشاهده)
اهمیت نقش محصولات غذایی بهداشتی و ایمن بر سلامت جامعه بر همگان آشکار است. یک محصول غذایی ایمن، نتیجه تمامی فرایندها و فعالیت‌هایی می‌باشد که در کل زنجیره غذایی انجام شده است. هر یک از فرایندها در زنجیره تأمین شامل تولید، بسته‌‌‌بندی، حمل و نقل و توزیع در مورد هر محصول، اطلاعات مخصوص خود را در زنجیره تأمین دارا می‌باشد. به منظور ردیابی کامل،کلیه اطلاعات لازم اعم از مشخصات مواد اولیه تا فروش محصولات می‌بایستی جمع آوری و در دسترس قرار گیرد. به منظور تحلیل و بهینه‌سازی فرایندهای تولیدی نیاز به جمع آوری اطلاعات تکمیلی در هر مرحله وجود دارد. زیر ‌ساخت مطلوب تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات (ICT: Information and Communication Technology) به منظور ایجاد ارتباط دو طرفه به منظور فراهم نمودن اطلاعات مختلف از شرکت‌های مختلف در جهت ردیابی محصول، مورد نیاز است. برای شناسایی سریع مشکل احتمالی، اطلاعات فرایند هر مرحله در زنجیره باید به طور مستقیم در دسترس باشد تا امکان پیگیری را در هنگام بروز مشکل پدید آورد. بهره‌گیری از سیستم‌های مبتنی بر وب بر اساس معماری سرویس‌گرا برای پردازش داده‌ها، ذخیره‌سازی و انتقال، روش انعطاف پذیری برای دسترسی، به اشتراک‌گذاری و به‌کارگیری به موقع اطلاعات را پدید می‌آورد. پیاده‌سازی و ایجاد یکپارچگی در سیستم‌های ردیابی نیازمند بهره‌گیری از یک زبان برنامه نویسی رایج و استفاده از تکنولوژی‌های استاندارد شده است. استفاده از سیستم‌های مبتنی بر وب یکی از بهترین روش‌های ممکن برای پردازش، انبار و انتقال اطلاعات محسوب می‌شود. مهم‌ترین رکن استفاده شده در این مدل وب سرویس مبتنی بر نگرش سرویس‌گرا می‌باشد. در این مقاله، معماری مدل سیستم ردیابی محصولات غذایی ارائه شده است که روش‌های جدیدی در کنترل و مدیریت ردیابی را پدید می‌آورد. این سیستم، ردیابی کامل را ممکن می‌سازد و در انطباق با استانداردهای موجود ردیابی مواد غذایی قرار دارد. این مدل از یک متدلوژی موثر به منظور افزایش ایمنی و کیفیت مواد غذایی برخوردار است که از طریق اطمینان و تعهد به مشتری شکل گرفته است.این سیستم امکان ردیابی کامل از طریق گزارش‌گیری‌های فیلدهای اطلاعاتی مختلف را ممکن می‌سازد و در انطباق کامل با استانداردهای ردیابی قرار دارد. واژه‌های کلیدی : ردیابی، زنجیره تأمین، وب سرویس، معماری سرویس‌گرا (Service Oriented Architecture)
واژه‌های کلیدی: ردیابی، زنجیره تأمین، وب سرویس، معماری سرویس‌گرا (Service Oriented Architecture)
متن کامل [PDF 250 kb]   (3842 دریافت)    
نوع مقاله: مروري | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1391/12/26 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Siadati S, Haleh H, Soleimani M. Design a flexible model to trace food products throughout the supply chain. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (5) :777-785
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1079-fa.html

سیادتی سامان، حاله حسن، سلیمانی مریم. طراحی مدل انعطاف‌پذیر ردیابی محصولات غذایی درطول زنجیره تأمین. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (5) :777-785

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1079-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645