[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 955-949 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات ضد میکروبی و روش‌های تعیین حداقل غلظت بازدارندگی اسانس های گیاهی بر باکتری های پاتوژن
مریم شهنیا ، رامین خاکسار*
چکیده:   (9811 مشاهده)
بیماری‌های ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده به باکتری‌های پاتوژن از موارد مهم مرتبط با سلامت عمومی می باشد. جهت کاهش زیان‌های اقتصادی و خطرات جانی ناشی از عوامل بیماری زای میکروبی استفاده از مواد طبیعی به عنوان ترکیبات ضد میکروبی روشی موثر برای کنترل حضور باکتری‌های بیماری زا و نیز افزایش ماندگاری غذاهای فراوری شده به نظر می رسد. در میان این ترکیبات عصاره‌های به دست آمده از گیاهان دارویی دارای خواص ضد میکروبی بوده و به عنوان منبع مواد ضد میکروبی در مقابل پاتوژن‌های بیماری زا عمل می کنند. این گیاهان اثرات بازدارندگی در مقابل باکتری‌های بیماری زا نشان می دهند. با در نظر گرفتن اثرات ضد میکروبی موثر اسانس‌های گیاهی، آن‌ها قابل استفاده به عنوان جایگزین مواد شیمیایی ضد میکروبی در صنایع غذایی می باشند. با توجه به مقادیر بسیار کم مورد استفاده از اسانس‌ها جهت مهار رشد باکتری ها، به احتمال زیاد اثرات نامطلوب محسوسی بر خواص ارگانولپتیک مواد غذایی ایجاد نخواهد شد. در این مطالعه کلیاتی از اسانس‌های گیاهی، روش‌های مختلف تعیین کمترین غلظت باز دارندگی از رشد و نحوه عملکرد اسانس‌ها مورد بحث قرار گرفته است. واژگان کلیدی: ضد میکروبی، اسانس گیاهی، کمترین غلظت بازدارندگی
واژه‌های کلیدی: ضد میکروبی، اسانس گیاهی، کمترین غلظت بازدارندگی
متن کامل [PDF 182 kb]   (10123 دریافت)    
نوع مقاله: مروري | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1391/12/27 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahnia M, Khaksar R. Antimicrobial effects and determination of minimum inhibitory concentration (MIC) methods of essential oils against pathogenic bacteria. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (5) :949-955
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1093-fa.html

شهنیا مریم، خاکسار رامین. بررسی اثرات ضد میکروبی و روش‌های تعیین حداقل غلظت بازدارندگی اسانس های گیاهی بر باکتری های پاتوژن. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (5) :949-955

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1093-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645