[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1392 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 111-105 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصاره‌ی آبی- الکلی هسته‌ی انگور قرمز بر میزان جریان خون مفصل زانو در موش‌های صحرایی دریافت‌کننده‌ی سرب
فاطمه زارع مهرجردی ، محمد بدوی ، ساره عاشورزاده ، لیدا مرادی ، سید حسین داودی ، مرجان عجمی*
چکیده:   (9189 مشاهده)
سابقه و هدف: افزایش تولید رادیکال‌های آزاد اکسیژن در حیوانات دریافت‌کننده‌ی سرب نقش اصلی را در افزایش فشار خون شریانی به عهده دارد. در این مطالعه، اثر عصاره‌ی آبی- الکلی دانه‌ی انگور قرمز به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی بر میزان فشار خون و تغییرات جریان خون مفصل زانو در موش‌های دریافت‌کننده‌ی سرب بررسی شد. مواد و روشها: در این پژوهش از 32 موش صحرایی نژاد ویستار استفاده شد. موش‌ها به 4 دسته‌ی هشت تایی تقسیم شدند: گروه شاهد، گروه دریافت کننده‌ی آبِ حاوی ppm100 استات سرب به تنهایی، گروه دریافت‌کننده‌ی عصاره به تنهایی (mg/kg100 عصاره) و گروهی که هم عصاره و هم سرب (ppm100 استات سرب و mg/kg100 عصاره) به مدت 60 روز دریافت ‌کردند. برای اندازه‌گیری تغییرات فشار خون از کاف دمی استفاده شد. امواج فشار خون بعد از تقویت و فیلتر شدن با استفاده از نرم افزارچارت -5 پاورلب روی صفحه نمایش رایانه نشان داده می‌شد. تغییرات جریان خون با استفاده از دستگاه جریان‌سنج لیزری دو کاناله اندازه‌گیری شد. جریان خون مفصل زانو در پاسخ به تجویز موضعی سدیم نیتروپروساید (SNP) به عنوان شل‌کننده‌ی غیر وابسته به آندوتلیوم بررسی شد. یافتهها: تماس دراز مدت با سرب به صورت معنی‌داری باعث افزایش فشار خون (3/3 ±12/129) شد (05/0P<). مصرف عصاره‌ی هسته‌ی انگور به صورت معنی‌داری (001/0P<) مانع افزایش فشار خون ناشی از سرب در گروه دریافت‌کننده‌ی سرب و عصاره‌ی هسته‌ی انگور شد (11/2±25/110). SNP با دز MOL4-10 SNP با افزایش قطر عروق باعث افزایش جریان خون مفصل زانو در گروه دریافت‌کننده‌ی سرب (89/1 ±28/22‌% افزایش) و کاهش فشار خون شد (05/0P<). عصاره‌ی دانه‌ی انگور از تأثیر سرب بر کاهش جریان خون مفصل زانو در پاسخ به SNP در گروه دریافت کننده‌ی سرب جلوگیری کرد (05/0P<). نتیجه گیری: عصاره‌ی هسته‌ی انگور احتمالا با خاصیت آنتی اکسیدانی قوی و با حذف رادیکال‌های آزاد، فشار خون رادر گروه دریافت‌کننده‌ی سرب کاهش می‌دهد و بنابراین، می‌تواند از اثرات سمی سرب جلوگیری کند. واژگان کلیدی: عصاره‌ی هسته‌ی انگور، جریان خون مفصل زانو، سرب، سدیم نیتروپروساید (SNP )، فعالیت آنتی اکسیدانی، رادیکال‌های آزاد اکسیژن
واژه‌های کلیدی: عصاره‌ی هسته‌ی انگور، جریان خون مفصل زانو، سرب، سدیم نیتروپروساید (SNP )، فعالیت آنتی اکسیدانی، رادیکال‌های آزاد اکسیژن
متن کامل [PDF 202 kb]   (2388 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1392/2/10 | پذیرش: 1392/2/10 | انتشار: 1392/2/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zare M. F, Badavi M, Ashoorzadeh S, Moradi L, Davoodi H, Ajami M. The effects of aqueous-alcoholic red grape seed extract on the knee joint blood flow in rats receiving lead. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 8 (1) :105-111
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1138-fa.html

زارع مهرجردی فاطمه، بدوی محمد، عاشورزاده ساره، مرادی لیدا، داودی سید حسین، عجمی مرجان. اثر عصاره‌ی آبی- الکلی هسته‌ی انگور قرمز بر میزان جریان خون مفصل زانو در موش‌های صحرایی دریافت‌کننده‌ی سرب. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1392; 8 (1) :105-111

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1138-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710