[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 3، شماره 4 - ( 11-1387 ) ::
جلد 3 شماره 4 صفحات 69-57 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین کارایی دو روش تولید ریزکپسول‌های آهن و ارزیابی اثرات افزودن آنها روی برخی ویژگی‌های شیر پاستوریزه
سارا آذری ، سلیمان عباسی* ، محمد حسین عزیزی
، sabbasifood@modares.ac.ir
چکیده:   (13810 مشاهده)
سابقه و هدف: کم‌خونی فقر آهن، یکی از شایع‌ترین کمبودهای تغذیه‌ای در جهان و ایران است که یکی از راه‌های مقابله با آن تقویت کردن مواد غذایی با آهن و بهبود جذب آهن آنهاست. در این پژوهش، امکان تقویت کردن شیر با آهن ریزکپسوله شده مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‌ها: در این پژوهش، دو نوع نمک آهن با استفاده از دو روش جدید، ریزکپسوله شدند و میزان کارایی و شرایط بهینه‌ آنها ارزیابی شد. سپس شیرهای تقویت شده از نظر میزان اکسایش چربی شیر، شاخص‌های رنگ و ویژگی‌های حسی طی 3 روز نگهداری در ºC4 مورد بررسی قرار گرفتند. یافته‌ها‌: در روش لیپوزومی، بالاترین کارایی (5/85 درصد) با کاهش نسبت یون آهن به چربی (04/0) و درصد مولی Tween 80 (5%) در دیواره‌ ریزکپسول‌ها و در روش استرهای اسید چرب، بالاترین کارایی (8/81 درصد) با نسبت 15 به 1 پلی‌گلیسرول‌منواستئارات به نمک آهن به‌دست آمد. کمترین و بیشترین میزان اکسایش چربی شیر در طول نگهداری، به‌ترتیب مربوط به شیرهای تقویت شده با ریزکپسول‌های به دست آمده از روش استرهای اسید چرب و شیرهای تقویت شده با آهن کپسوله نشده بود. از نظر ویژگی‌های حسی، شیرهای تقویت شده با ریزکپسول‌های به‌دست آمده از روش استرهای اسید چرب در غلظت mg/L7 با شاهد اختلاف معنی‌داری نداشتند. نتیجه گیری: با توجه به یافته‌های بررسی حاضر به ‌نظر می‌رسد که ریزکپسوله کردن با روش استرهای اسید چرب به‌دلیل سادگی، کم‌هزینه بودن، عملی بودن، سرعت بالای فرایند و همچنین پایداری بالای ریزکپسول‌های به دست آمده، روش بسیار مناسبی برای تولید ریزکپسول‌های آهن و تقویت کردن شیر پاستوریزه با آهن است.
واژه‌های کلیدی: تقویت کردن، ریزکپسوله کردن، شیر، آهن
متن کامل [PDF 261 kb]   (3273 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1388/1/22 | انتشار: 1387/11/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azari S, Abbasi S, Azizi M. Efficiency of two iron microencapsulation techniques and their effects on some properties of pasteurized milk. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2009; 3 (4) :57-69
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-121-fa.html

آذری سارا، عباسی سلیمان، عزیزی محمد حسین. تعیین کارایی دو روش تولید ریزکپسول‌های آهن و ارزیابی اثرات افزودن آنها روی برخی ویژگی‌های شیر پاستوریزه. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1387; 3 (4) :57-69

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-121-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 4 - ( 11-1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645