[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 9، شماره 4 - ( زمستان 1393 ) ::
جلد 9 شماره 4 صفحات 26-19 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین کننده‌های انتخاب میان‌وعده‌های سالم توسط مادران کودکان 1 تا 5 سال شهر همدان بر اساس نظریه شناختی اجتماعی (SCT)
اکرم کریمی شاهنجرینی* ، مهناز شریفی ، سعید بشیریان ، عباس مقیم بیگی
دانشگاه علوم پزشکی همدان ، karimi.a@umsha.ac.ir
چکیده:   (10086 مشاهده)
سابقه و هدف: شواهد نشان می‌دهد که میان‌وعده‌ها بخش مهمی از انرژی و مواد مغذی مورد نیاز روزانه کودکان را فراهم می‌کنند. انتخاب میان‌وعده‌های سالم برای کودکان می‌تواند در تغذیه سالم آنها نقش داشته باشد. هدف از این مطالعه شناسایی پیش‌بینی کننده‌های انتخاب میان‌وعده‌های سالم برای کودکان توسط مادران با استفاده از نظریه شناختی اجتماعی بود. مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی 398 مادر دارای کودک 1 تا 5 سال که به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای تصادفی از بین 37 مرکز بهداشتی درمانی شهر همدان انتخاب شده بودند، شرکت داشتند. شرکت‌کنندگان پرسشنامه‌های مربوط به اطلاعات زمینه‌ای، سازه‌های نظریه شناختی اجتماعی وپرسشنامه بسامد مصرف (FFQ) را به صورت خودگزارش دهی تکمیل کردند. پایایی و روایی پرسشنامه‌ها بر اساس شاخص نسبت روایی محتوا، شاخص روایی محتوا و آلفای کرونباخ در سطح قابل قبول به دست آمد. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS 15 و آزمون‌های کای دو، ANOVA و رگرسیون خطی انجام شد. سطح معنی‌داری در سطح 5 درصد در نظر گرفته شد. یافتهها: نتایج این مطالعه نشان داد سازه فراهمی، انتظارات پیامد و خود کارآمدی پیش بینی کننده‌های معنی‌دار بسامد مصرف میان‌وعده سالم بودند. این عوامل در مجموع توانستند 5/14 درصد از واریانس این رفتار را تبیین نمایند. نتیجه گیری: توصیه می‌شود در طراحی مداخلات برای مادران در جهت اصلاح مصرف میان‌وعده کودکان، از روش‌های ایجاد تغییر در فراهمی، خودکارآمدی و انتظار پیامد استفاده شود. واژگان کلیدی: نظریه شناختی اجتماعی، میان‌وعده سالم، کودکان
واژه‌های کلیدی: نظریه شناختی اجتماعی، میان‌وعده سالم، کودکان
متن کامل [PDF 245 kb]   (2077 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1392/11/9 | پذیرش: 1393/6/8 | انتشار: 1393/9/19
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimi- Shahanjarini A, Sharifi M, Bashirian S, Moghimbeigi A. Determinants of Healthy Snacks Choice by Mothers of 1-5 years old children in Hamadan Based on Social Cognitive Theory (SCT). Iranian J Nutr Sci Food Technol 2015; 9 (4) :19-26
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1504-fa.html

کریمی شاهنجرینی اکرم، شریفی مهناز، بشیریان سعید، مقیم بیگی عباس. تعیین کننده‌های انتخاب میان‌وعده‌های سالم توسط مادران کودکان 1 تا 5 سال شهر همدان بر اساس نظریه شناختی اجتماعی (SCT). علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1393; 9 (4) :19-26

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1504-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 4 - ( زمستان 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710